Sunday, February 27, 2011

APA BOLEH BUAT DIA CUN SAYA KACHAK =.=

butthurt aka sakit montot ke ? XD


Assalamualaikum . malam nih bukan nak update pasal aku LULUS TEST KOMPUTER KPP tadi .cuma aku nak bebel-bebel ssikit .  . . . ;DD
kepada pengasas blogspot diharap silalah tutup dan musnahkan blog sepertimana kontrovesi yang tah pape fesbuk akan ditutup tuh . senang cita baik kao pakat-pakat dengan mark supaya semua nya dihapuskan .aku bukan apa. sebab dunia blog sekarang nih dah macam tettttt jeh . dengan newbie yang ntah pape8eh lupa aku pon NEWBIE*HAHA . rasa nak pelempang nak maki nak bunuh-bunuh pon hado jugak . gila dah macam obses giloshh . sikit2 hai awk saya dah update silalah datang dan follow muahmuah . tak kisah la kan nak buat blog ke hape tapi jangan lah sampai buat orang lain termaki-maki dalam hati mahupon luar hati . kao ingat kao dah cun dengan muahmuah kao tuh orang suka keh ? ye lah memang la yang suka semuanya lelaki dan spesis gedik cam kao kan . baguslah .buat stok adek beradek .yang pasal isu dekat fesbuk letak link bebanyak dekat komen orang lain . tak payah cakap lah .sumpah shit memang annoying gila ! .dah berjuta orang cakap pasal nih .tak paham2 jugak. alahai .sepak jugak kang . * walaopon tak la lama mana aku dalam dunia blog nih . ala kira NEWBIE kan. start 2009 tapi aktif 2010 . alahai newbie nih . tak otai petai cam wootwoot cakap tuh . sebab apa ? sebab aku tao blog aku ntah kejadah apa punya cerita kan . so aku rasa malu nak bagi orang datang tengok . sebab aku tengok gaya bahasa aku pon cam tak matag lagi je kan . so aku memang tak kisah gila kalao orang tak nak datang tak nak komen sebab aku tao blog aku tak hebat.

tapi aku pelik ah bebudak sekarang . cepat sangat rasa diri hebat . tak kisah lah nak letak link berjuta beriban ke hapa . tapi pastikan lah blog kao tuh penuh dengan informasi . cakap pon tak lepas lagi .*macam aku dulu tulis shortfom gak* tapi shotfom2 aku , tak de lah aku nak pomot blog aku besar-besaran . sapa nak datang ,datang .sapa tak nak terserah . sebab aku dah biasa hidup macam nih . bersederhana . gila aku stress gila tengok link-link dekat group2 fb tuh . cam bapok . rasa nak delete sekor2. nak suh orang datang blog anda pastikan blog anda tuh cukup dengan informasi bernas yang bukan diCIPLAK dari orang lain . halamak haih pehal la kan blog era baru nih . orang bagi nasihat bukan nak terima walaopon kasar, tapi cuba la terima sikit dan tak perlulah nak balas balik dengan kasar . jangan jadi loser dan tak matang . *separa matang tak peh*

kahkah pelacur blogger eh ? kalao aku kena agak2 ada ke yang bekap eh ? mesti buat tak tahu je kan . PICISAN la katakan . cun pon tak . kahkah . tapi siyezly aku suka gila entry tuh cuma pelacur tu jeh yang ganas sikit kan kan.oh dan  EXCEPT juga yang pasal apa nama si cantik yuyu zulaikha tu je  .kalao buang nama beliau dah memang gempak dah entry kao tuh sebab budak melayu nih selalunya suka bertindak melulu lagi2 dengan pelacur . walaopon berjuta rakyat malaysia dah jadi pelacur tapi ia tetap hina . sumpah cakap entry tuh memang patut dibaca. malas aku nak kipas-kipas sebenarnya . cuma aku nak KALIAN BACA SELURUH ENTRY TUH DAHULU SEBELUM NAK MENGUTUK . sebab apa yang lensa tuh cakap betol jeh aku rasa .peace ^^ cik yuyu blog hang memang lawak gila .aku suka baca ayat2 hang yang tak terduga tuh memang menepati syarat aku selalu jadi silent reader tapi bukan anoymouse . teruskan berblogging . hidup utagha  .AMBIL YANG JERNIH BUANG YANG KERUH. dan sangat lawak untuk orang yang nak bekap tapi menyumpah tak dan dan . haha balik cermin diri ok .*sebab tuh aku tak suka bagi nasihat sebab aku suka menyumpah*haha -yang semua nih bukan nasihat okeh cuma luahan perasaan .haha

*aku sokong yang mana betol saja . SILA BACA KESELURUHAN ENTRY SEBELUM NAK MENGUTUK balik. biasalah melayu semua nak melulu jeh*macam aku  la melayu tapi suka merajuk*haha . tak nak pikir pakai otak . lagi satu pehal bila blog biasa-biasa bagi nasihat sikit dah manusia sejagat alam semua nak kutuk-kutuk kondem2 . kata nasihat kasar lah hape kan .tapi bila kena dekat batang hidung yang tak mancung tuh alahai mencarut lagi nak gempak .

*kalao tak suka blog aku silalah unfollow . heheh eh eh kejap omaygeyy dah 600++ dah kanak2 riang ? pesal tak perasan . huuuu terima kasih banyak2 la yeh yang follow tuh . rajin2 lah singgah kalao rasa enrty patut dibaca kalao tak patut sila unfollow balik. kehkeh aku bukan nak mengutuk ke apa . otai janganlah marah aku . aku kan newbie . baru jeh beranak hari tuh tahun 1990 . kesian aku . comel lagi .hhaha
*dan sekarang nih mai mana tak tao newbie oldbie nih . bila dah jadi oldbie lain pulak ceritanya . semua pakat dok tayang taring kuning . bila dah femes la katanya kan . dan untuk admin-admin yang nak create group baru kat fesbuk untuk blogger .sudah2 lah . dah banyak sangat dah group2 nih . bila dah banyak akan jadi huru hara . TRAFIC MURAHAN KE NIH ? BIASALAH NAK FEMES JUGAK . kahkahakah

entry ganas minggu ini . sila terjah . aku suka OTAI PETAI KATANYA 


aku bukan nak cari musuh aku cuma nak blog macam dulu aman damai. teruk sangat ke permintaan aku nih ?

sila gelak lepas baca.

Friday, February 25, 2011

PENANG TAKDA KLCC TAPI ADA KOMTAR (;



tak kira nak cerita jugak walaopon penang tu tempat sendirik dan boleh pergi bila2 tapi selalu pergi tak snap2 gambar . kalao ada pon filem yang lama2 dulu . vintage kan . biasalah bila ibu bapa masing2 sibuk bekerja memang jarang sangat nak berjalan kalao jalan2 pon setakat halaman rumah jeh =.= sadis kan .

okay dan bila dah simpan buat pekasam cerita nih memang sahih otak tepu . dah lupa apa yang berlaku ketika mangsa di tempat kejadian  . halamak haih . padahnya bila ada idea nak tulih tapi tak terus update . padan la muka kan . hentuk2 kepala kat dinding sikit . dush dush .

tayang gambar je lah senang . kan ke gambar menunjukkan seribu cerita *winkwink alasan .

mydin ? haha mak aku la nih nak sangat singgah habis 2 3 jam kat sini,hee

cuba teka dekat mana ? amsterdam ? pandai !

ok aksi ganas . aku tak tao ni superhero ke superpower .haih

yeah kugiran tepi sungai

nampak je restoran biasa2 kan tapi makanan dia perghh terbaik .sampaikan mak aku perli-perli
'eh ada orang pecah rekod la hari nih' aku buat bodo cam tak bersalah terus makan nasi sampai nak habis .
rupanya dia perli2 aku bila semua pakat dok tengok sebab sebelum ni makan nasi mana penah habis .sedap punya pasal. hahaha siot jek kang majuk tak nak makan kang .heh


again ? haha muaz hang takda gaya len dah ka ?
dan eh eh comelkan aku ngan ibu buat peace .ibu juga sudah pandai buat peace hasil ajaran aku .haha

tak kira tak kira nak mandi jugak walaupon dah tua gabak. yang laki tu pon asyik buat peace jeh .
yang gemuk itu adeq aku bukan abang yaw .

tamak ya disitu.benda kuning pon nak pelampung sewa pon nak . 

apakah ? ikan duyung ? cetek je tempat nih aku mana berani dalam2 .haha
lagi-lagi bila dengan abang aku yang suka selam-selam tangkap kaki manusia yang lemah nih . tekejut okay.

mangsa tragedi pelampung karam dijumpai terdampar di teluk bahang

hasil tangkapan ikan err ikan dugong .abaikan manusia kuning

nampak sama tinggi dengan ibu (:

okay okay kang letak banyak2 ada pulak yang muntah darah dan keracunan mata . huhu baiklah walaopon mula-mula ekspedisi jelajah penang di cemari dengan pangai adeq aku yang buat hal . dia tak nak ikut tapi mak aku paksa . yelah bukan salu nak outing semua . dia tak nak p sebab time tuh dia kena ciken pox .malu la kan . heheh rasa nak bg penyepak pon ada sebab rosakkan mood tapi last2 semua ok .tu lah tak kan nye berpanjangan majuk dia tuh . tak boleh kalah aku majuk paling lama dalam family .kehkeh

suspek yang merajuk manja2. haha

*entry nie dah lama cuma tak publish .haha
*malam nih parents aku balik johor .kenduri sepupu aku . sobs sobs tak leh ikut sebab keja .huuuu
*ayah aku juga hari ini last kerja. sudah pencen awal katanya  . lepas ni dok rumah bukak syarikat . wahaha 

okay selamat menjamu mata . kalao tak suka katakan babai .
MySpace

sila gelak lepas baca.

Thursday, February 24, 2011

SAYA NAK ! SAYA NAK ! saya nak jadi superhero!



aaaaaaaaaaa ni yang aku malas bila dah keja nih . asyik lambat je nak update perkembangan isu semasa di blog .grr grr tak nak tulih banyak . nak join nak join ! nak jadi heroin . nak jadi heroin . err jadi superhero pon takpa . cam BEN10 . HEHEH

sila klik untuk belakon sebagai pembantu rumah dan cleaner . <------ watak utama tuh .
KLIK LAJU-LAJU SINI
sila gelak lepas baca.

Wednesday, February 23, 2011

AKTIVITI TERLARANG MASA PERHIMPUNAN *SIAPA TAK PENAH BUAT MEMANG NERD !

selamat malam para pembaca yang sentiasa cun kachak bergaya . sihat sejahterakah anda hari ini ? jikalau tidak sihat silalah berjumpa dengan er jumpa lah sesiapa yang anda rasa mahu jumpa . jumpa saya nak masuk minang pon takpe . saya tak kesah . *pangpang

ok sesi skema ini aku adakan sebab nak mengimbau kembali kenangan time sekolah bagi yang p sekolah je lah kan . pusat serenti tak termasuk . macam biasa bagi yang sekolah hari ahad perhimpunan hari ahad la kan .bagi yang hari isnin , tak kan nak hari sabtu plak kan . so setiap hari isnin memang hari yang macam hell la sikit2 kan bagi pelajar yang bermasalah negara .siap sedia nak kena sebut nama . aku dulu banyak pindah2 sekolah . ada sekolah yang tiap hari ada assembly . cuma hari lain tuh kejap jeh tapi muak jugak la kan tiap hari nak ngadap pengawas yang belagak bagus .bila ngah assembly nih macam2 rupa ada , ada muka toya,muka bosan, muka separa sedar dan bila dah bermuka2 nih macam2 lah plak aktiviti masa lapang perhimpunan diadakan secara berjemaah.

ehsan google . ini bila perhimpunan berdiri 

ehsan dr google . ini bila perhimpunan yang duduk

  • dok main tulih-tulih huruf kat belakang badan orang dengan jari pastu pakat dok teka apa yang kawan tuh lukih .pastu kena pandai-pandai nak tukaq tempat bila time tukaq giliran . heheh
  • kalao perhimpunan yang stail duduk dalam dewan tuh best lah kan .boleh lah siapkan keja sekolah hat tak siap tuh . ala biasalah semalam sibuk jaga anak kucing dan anak kunci kan . biasalah kan .
  • time ni lah baru dok gedik-gedik nak ketip kuku ,pakat dok pinjam ketip kuku kawan .kalao takdak ketip kuku, hang ketip guna gigi la nampaknya . pulun lah hampa dok gigit kuku kan kan .
  • pastu kalao dok kat dalam dewan lagi . boleh lah kutip kutip batu kecil untuk men batu selambut ka batu seremban ka kan nanti . pastu kalao bosan boleh men baling-baling batu kat kawan mahupon cikgu . heheh
  • dok nyakat kawan-kawan kat depan .geletek geletek dia . pastu kalao yang perempuan dok nganjing tudung orang depan buat pintal-pintal suka hati mak bapak beliau jeh kan . time kecik2 je nih kalao yang menengah buat ikat2 tudung memang nak mati la kan . habis kedut tudung weyh .
  • pastu dok p tandas kononnya nak kencing tapi dok melepak dan buat kerja-kerja terlarang .haishh
  • yang perempuan kalao tak gossip time perhimpunan memang tak sah . sekali cita pasal kak joyah beranak kat tandas lah . kak jenab kena tangkap khalwat kat supermarket lah .pak mat kawen org indon lah.  macam-macam la kan .
  • yang lelaki plak aktivitii paling menyerlah sekali adalah tidur lah . ala lelaki setakat tidur berdiri memang no hal la kan .kacang goreng katanya. kalao duduk kat dewan . ha memang tak nampak kepala dah . 

yang ni bila geng otomen buat perhimpunan haram
so amacam ada ke ciri-ciri berikut ? ecehhh tak ngaku konon . sepak kang sepak kang .heheh ok ok aku chow dulu . banyak kerja lagi nih . bye weyh . aku rinduuuuu gila nak komen mnemngomen entry orang .huhu
*semua ini tulisan aku sendiri dengan merujuk sumber-sumber berdekatan .
*mak aku dah suh tukaq nama blog budak separa matang ke matang . hahaha aku syak sekarang nih aku dah matang . kan kan ?wahahaha yesss saya matang . silalah ngorat tanpa malu . haxhax 


sila gelak lepas baca.

KATAK OO KATAK KENAPA EKAU KOKO TAK HIJAU ??


apa kejadahnya katak ?
hailahh imageshack .aku dah register lah pehal di anak katakkan . grrr
korang nampak tak katak-katak tuh tadi ??
memang la comel froggy tapi katak dalam ice cube tuh buat aku loya .huuu
okay sekarang dah tak nampak lah kan aku dah tukar template yang lama .
floating button pon aku dah buang.
tinggal shoutbox saja . malas nak edit lagi . grrrr
alahaii alahai alahai .

okay papai . selamat berkubur wahai bloggie separa katak matang.
malas malas malas .

makhluk asing menyerang
*shortentry*

sila gelak lepas baca.

Monday, February 21, 2011

ADA SESIAPA MERINDUI DIRIKU ??? T____t

hai hai hai tajuk skema silalah muntah . entah siapa yang malang nak rendu2 aku . giloshh

eh eh kalao kerja memang sibuk eh walaupon hanya duduk melangut dan menaip dan kadang2 tengok customer datang nak buat facial . tak la sibuk sangat tapi kenapa rasa sangat sibuk dan penat eh . hurrr

nak update diari maya ni pon dah malas . tingin nak jadi macam SUPERMAN + BEN10 yang selalu update tak kira masa dan tempat . oh ya lupa tahniah bro sebab dah mencapai  10k followers ! huhu cayalah .memang patut pon beliau dapat ramai followers .

ok dah dah chow dulu lah nanti rajin nak update pasal seharian berpoya-poyaan di penang semalam.heheh

ya ya disitu ada ikan duyung terdampar , manusia yang sedang nak berak ,manusia yang tak dikenal pasti bersama objek kuning dan manusia yang bergerak dengan pelampung.nantikan di pawagam berdekatan.

ada masa aku datang visit back dan mengomen tanpa henti di blog-blog yang berdekatan .
papai rindu saat melepak buang masa dirumah yg membolehkan aku bw.

sila gelak lepas baca.

Saturday, February 19, 2011

Ayam Percik 3 4 Rasa . mai tengok mai .

Assalamualaikum dan salam jumaat buat warga kerja raya dan puasa . Yang lelaki dah balik semayang jumaat belom ? kalao dah marilah bertendang ke rumah makcek pekena ayam percik yang makcek sendiri pon tak tao ayam percik ke ayam apa . haxhax sebab pedas semacam je . terlebih cabai kering kot . hehe so yang tak makan pedas tak pe jangan risau .makcek buatkan ikan bawal masak lemak cili api okay?. eh pedas jugak ke? haha malas dah nak masak sweet sour sebab selalu sangat masak resepi tuh .try masak lemak plak . tak pedas pon . heheh kalao pedas jugak kao tak payah makan .tengok jeh .ikan bawal tuh digoreng saja .

macam masak merah pon ada . haishh
macam biasa lah makcek amek  *eh eh makcek ?* resepi dekat myresepi dan seperti selalu ada jeh bahan tak cukup oleh sebab itu apa salahnya menderhaka sedikit kan . heheh

Bahan-bahan wajib ado
-Ayam tak kesah la banyak mana
-garam dan serbuk perasa(kiub ayam pon boleh)
-santan pekat (santan lupa beli so aku pakai susu cair je)
-tepung beras sikit(tak letak pon)

bahan untuk dikisar
-halia sikit
-kunyit sikit
-bawang merah/bawang besar
-bawang putih 2 3 ulas
-2 batang serai
- sedikit cili kering atau ciliboh
-belacan (makcek tak letak pon)

cara-cara :
ayam tuh makcek goreng dulu sebab tak nak bakar sekali dengan kuah .(ikut masing2)
*dalam resepi dia perap dengan kuah dulu dan bakar/panggang sekali .
-bahan-bahan B yang di atas dikisar dan ditumiskan semua  dan masukkan santan garam gula semua lah .
-masak sampai naik minyak dan pekat jangan sampai santan naik minyak suda kena kacau selalu lah.
-curahkan keatas ayam yang digoreng tadi
-untuk yang memanggang bolehlah gaulkan ayam dengan bahan2 yang ditumis dan dipanggang didalam oven sampai masak . dalam 40mint untuk suhu 200 atau kurang .

selamat mencuba ^^ tak jadi jangan cari aku . hikhik

haha okay aku rasa yang nie je resepi terakhir kot ? sebab dah start kerja . kita tunggu . haha untuk pengetahuan aku dah start kerja tengah hari tadi . macam bidan terjun jugak lah . orang panggil terus p keja. hadoyai lepas ni dah tak boleh berpoya-poya dekat blog dan fesbuk wkatu siang lah . malam je boleh . huwaaaaa . * mahap entry nih aku buat time tengah hari tadi baru nak publish . haha
sila gelak lepas baca.

Friday, February 18, 2011

OST TRILOGI CINTA di tv1 *bukan blog peminat siti

hakikatnya aku tak pernah ada nafsu dengan lagu-lagu perempuan melayu dan lagu melayu lain dan juga lagu indonesia.  lebih bernafsu buas dengan lagu avenged,sum41 dan breaking benjamin dan sekutunya .bukan nak kata lupa daratan dan show off ke hape tapi pandailah2 korang search google kenapa orang tak minat lagu melayu . heheh tapi bila dengan OST trilogi cinta *aku tak layan pon cita nih cuma lagu jeh ..tetiba aku tersuka(kejap je nih suka nanti esok bosan lah) dengan lagu cik siti dengan cik KD nih .haishh derhaka betul.. eh eh guna-guna ke apa dorang nih. hurrr so nah mari kita dengar sambil buat kepala geleng-geleng ke kiri dan ke kanan menghayati lagu .



aku pilih video nie dari video yang berlambak2 kat youtube ttuh sebab video nih effect dia best dan cool .


Lirik Lagu Dalam Diamku - Siti Nurhaliza Krisdayanti
Telah ku pilih jalan ini
Meski kini ku sendiri
Renungi erti sepi
Tak lagi ada satu kata
Satu jiwa dalam cinta
Yang ada hanya hampa

Semakin terasa
Semakin berbeda
Sungguh sangat menyeksa

*Kata hatiku
Kusimpan dalam diam
Tak perlu ucap lagi

**Kau kan mengerti suatu hari
Mengapa harus terjadi
Semakin terasa
Semakin berbeda
Sungguh sangat menyeksa


Sepiku lara
Hatiku hampa
Kerana cinta
Menyeksa di dada

Chorus
Lelah aku mencari
Ruang cintamu
Untuk cintaku
Bagi cinta ini

Lelah terus berlari
Tanpa bererti
Membelah hati
Terumbang-ambing dalam kebimbangan


Daku terus mencari...
Terumbang-ambing dalam kebimbangan

Ulang *, ** dan chorus

Yang hilang biarlah menjadi kenangan
Biarkanlah... lepaskanlah...
Ulang chorus

Telah ku pilih jalan ini
Meski ku sendiri
Renungi erti sepi


+siapa nak bercinta dengan gua?bagilah nombor+

sila gelak lepas baca.

angkara facebook isteri curang ,wanita jadi keldai dadah,dan aku tak masak lunch

google

JAWATAN KOSONG KELDAI DADAH DI FESBUK
KUALA LUMPUR: Golongan wanita tempatan kini dijadikan sasaran sindiket dadah antarabangsa yang menggunakan populariti laman sosial facebook sebagai alat untuk menggoda sebelum menjerat mangsa menjadi keldai dadah.
Melalui laman sosial ini, mereka akan menggunakan kata-kata cinta untuk memerangkap wanita berkenaan.
Sebaik umpan mengena, wanita tempatan terdiri daripada pelbagai latar belakang termasuk pelajar, profesional dan janda muda diberikan layanan lima bintang sepanjang tempoh bercinta serta diberikan hadiah mewah dan dibawa melancong ke luar negara. BERITA LANJUT SINI

ISTERI CURANG BERSAMA KEKASIH LAMA DI FESBUK
GEORGETOWN: Angkara laman sosial facebook, seorang suami terpaksa berdepan kecurangan isterinya yang menjalin hubungan cinta dengan bekas teman lelakinya sejak lima bulan lalu.
Malah, lelaki berkenaan mendakwa hubungan isterinya bersama ‘kekasih gelap’ berkenaan bukan saja setakat melalui laman sosial terbabit, tetapi dibawa hingga ke bilik hotel.
Menurutnya, isterinya bukan saja mengabaikan tanggungjawab terhadap dirinya serta dua anak berusia 10 dan 13 tahun, tetapi sudah pandai bergaya.

Suami berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Osman, 48, berkata, meskipun bekerja sebagai kerani, isterinya berubah menjadi lebih pandai bergaya sekali gus menimbulkan kesangsian kepadanya.
Bukan itu saja katanya, isterinya berusia 30-an sanggup menghabiskan masa beberapa jam melayari laman sosial sehingga mengabaikan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu. BERITA LANJUT SINI

google
SUAMI MAIN CINTA DI FACEBOOK

SUAMI saya mengadakan hubungan terlarang dengan isteri orang di laman sosial Facebook, baru-baru ini. Hubungan mereka sampai ke tahap mengadakan hubungan seks.
Wanita berkenaan memuat turun beberapa gambar seksinya untuk tatapan suami saya. 
Saya juga dapat mengesan hubungan mereka melalui telefon bimbit.
Sehingga kini saya masih dihantui kandungan e-emel dan gambar perempuan itu. Macam mana saya hendak lupakan semua itu dan mengembalikan kasih sayang suami saya demi anak saya yang masih kecil?

TERUSKAN 

yang terbaru:
REMAJA KANTOI LAYAN FACEBOOK DAN BLOG DI DALAM BILIK
PULAU PINANG: Seorang gadis remaja yang dikenali dengan nama Husna(bukan nama sebenar) mengaku bersalah kerana melambatkan dan melengah-lengahkan persediaan dan persiapan untuk memasak tengah hari dan mengabaikan suruhan ibubapanya untuk menyidai kain dan menyapu sampah. Menurut sumber terdekat, gadis itu lebih cenderung menghabiskan masa dihadapan laptop berbanding dihadapan tv. Sumber juga berkata gadis itu mempunyai akaun di laman facebook dan juga mempunyai sebuah blog yang tak berapa nak peribadi . Kerajaan juga mengesyorkan rakyat Malaysia supaya meng'ADD' beliau di facebook UNA BUDAK BAEQ dan mengikuti perkembangan gadis itu di blog miliknya di BLOG BUDAK SEPARA MATANG dan juga laman twitter beliau di UNARAZYPANIC. Sekian berita melaporkan . :DD
pesalah

NOTAWAJIBBACA: so what say you ????? Facebook melalaikan or menggembirakan? Tepuk dada tanya iman . heheh  eh eh blog pulak ? so pandai2lah bahagi masa yaww jangan sampai terkantoi .kesimpulannya jangan sampai kita menyembah facebook dan blog dan laman sosial lain . okay aku ada satu blog yang best cerita pasal facebook baik hampa TERJAH CEPAT SEKARANG DISINI .see capslock tu menunjukkan yang aku nak hampa p terjah blog KHAIRUL AZIZI . heheh
sila gelak lepas baca.

Thursday, February 17, 2011

GRILLED CHICKEN WITH HONEY AND BLACK PEPPER

hidangan untuk lunch dan dinner sekali .heheh
okay mula-mula sangat lah sadiss sebab aku buat tak cun cam resepi yang aku amek dari sini MY RESEPI . tak garing sangat pon . sbb aku guna microwave kot. pastu aku punya suhu kurang maybe .aku pakai yang upper lower convection function . tapi macam lambat sangat so aku tukar ke upper saja . selamat tak hangit . hitam sikit je . tapi still tak garing .haish . pastu aku punya potato konon2 nya nak baked sekali la dengan ayam tuh . hex tapi macam tak masak plak . kena celup tepung lain dan goreng buat wedges la nampaknya .  apasal la hari nih rajin sangat nak perap2 ayam nak goreng2 buat wedges plak kan . pastu buatkan bubur ayam untuk adek aku yang demam campak . oh oh adakah tanda2 aku sudah boleh berkahwin?
MySpace

mari kita layan resepi yang telah diderhakakann oleh aku tapi still merujuk kepada resepi yang dekat my resepi tu lah .aku tak letak pon kiub ayam .sebab tak de bahan tuh kat rumah .huu
-beberapa ketul ayam yang sudah disembelih dan dibasuh dan dipotong(ayat nk panjang je)
-3 sudu madu
-2 sudu kicap pekat
-3 sudu sos tiram
-garam
barang untuk ditumbuk
-bawang besar/bawang merah
-bawang putih
-1cm halia
-lada hitam
aku letak butter dan minyak zaitun untuk alas dekat dulang supaya tak melekat.

cara-cara mudah dan ringkas
-hang gaul semua benda-benda diatas dan gaulkan bersama ayam dan perapkan 30minit .(aku tak perap pon sebab dah lambat)
-masukkan kedalam oven atau bakar atas strove pon takpe .aku guna suhu 150 dalam 40minit . kalao agak2 tak masak boleh tambah suhu atau minit lagi .

nampak huduh dan selekeh gila .tapi kalao depan2
kao tengok pasti terliurr.huu

ayam dua 3 ketul sudah hilang dalam perut. ni sebelum
 potatoes tu dibuat wedges
amacam ada rasa kagum tak dengan aku ? wakakaka lepas nih nak tayang apa yang aku masak setiap hari lah .hehe sekali sekala nak jugak jadik cam pakcik mat gebu kita tuh . heheh
eh eh tapi tak boleh dah nak tayang2 masak lunch dahhh . aku dah dapat kerja dan start hari sabtu . waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! ok END BYE !
*hari ni aku rajin sangat nak new post kat draft ada lagi nih nak publish tunggu turn je tuh . mentang2 lah dah nak kerja . huuuuuu~
sila gelak lepas baca.

Wednesday, February 16, 2011

EH NAK PERGI MANA ? NIE BLOG MAKCEK BUKAN NENEK LAH .ALAA SI SEPARA MATANG TUH . sila bagi kutukan disini^^


amacam ada panjang lagi tak tajuk entry ? hahaha dah tukar template semua . cuma font je tak tukar .sebab tak boleh tukar . kena godek2 lain lah plak kat html . sebab sidebar punya tu;isan kecik kan . kalao yang entry punya dak okay sikit kot . bak kata man yusoef  tulisan sebelum ni susah nak baca . hehe ye ke . ala aku ingat comey jeh tulisan sebelum ni . hahaha pang*

ada rasa macam matang sikit tak template nih ? tak jumpa arh yang gempak . aku pelik betol kenapa la banyak template kaler pink . grrr memang siot je kan . aku tak nak la pink sangat2 . tak macho . hurrr .
sebenarnya aku malas lah nak update entry sal isu semasa nih. ada sesapa ke yang nak tolong updatekan ? huuu malas gilosh nih .

err err kalao aku minta comment or feedback atau review hampa boleh dak ? tak yah buat entry juz komen je kat bawah nih . cakap la yang mana kurang yang mana perlu tambah . yang mana perlu buang . ala janganlah suruh buang gambar aku . tao ah tak cun . huuu hampa cakap je apa-apa pon . aku tak kesah . janji ikhlas .err tapi jangan lah ganas sangat . aku cepat setap dan terguris . lalalala
MySpace
sila gelak lepas baca.

Tuesday, February 15, 2011

apa cerrr ? ce cita ce cita ce cirit lah hang =='

ini lah muka sebenar si cirit . sekian
nak tukar header nak tukar template.
nak tukar header nak tukar template .
nak tukar header nak tukar template again.
ulang chorus sampai muntah 3x

yeah again nak tukar semuanyaaaaa . sebab dah bosan dengan yang sekarang .heh nak buat camneh dah habitat aku cepat bosan dengan menda2 ni semua . okay mistake habitat tuh habit . saja nak dramatik =.=
actually nak tukar lama dah tapi malas nak edit html . banyak lah nak edit . haihh memang perlukan mood rajin yang super extravaganza . okay dah dah .tu jeh nak post .

onthehighway:
-pengalaman operasi mencegah valentiners and lepakers pukul 12.30pagi sehingga pukul 2.30pagi di pantai bersih coming soon . malas nak hupdate lagi .
lastly,
-SALAM MAULIDUR RASUL PEEPS .
sila gelak lepas baca.

Selamat Hari kekasih buat kekasihku yang dirindui

Selamat hari kekasih buat kekasih Allah dan Kekasih ku Nabi Muhammad SAW. sama-samalah kita berselawat ke atas nabi junjungan mulia Muhammad SAW .




aku malas nak cita pasal valentine bagai dah . kalao nak sambut jugak sambut lah tapi jangan lupa ada yang mencatit ada yang memerhati . ingat tuh . malas nak beli paper kang ada jek berita pasal kna tangkap2 nih. bosan tawu . hurrr
mari kita teruskan dengan hari bersejarah bagi seluruh umat Islam dan  alam semesta .

Pada tanggal kelahiran kekasih Allah pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal yang jatuh pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Kelahira yang penuh dengan cahaya yang akan menghapus segala kegelapan . ya Tahun Gajah dimana tentera bergajah tentera Abrahah yang ingin menghancurkan kota mekah akhirnya di hancurkan oleh burung-burung (Ababil) yang membawa batu-batu kecil lagi berapi (diriwayatkan batu-batu itu berasal dari neraka jahannam) dan melemparkannya ke pasukan Abrahah; setiap orang yang terkena pasti terbunuh, yang lain lari dengan penuh rasa kecemasan dan Abrahah sendiri pun turut cedera parah dan mati akhirnya dalam peristiwa itu.
seperti mana yang dicatatkan didalam Surah Al-Fil: ayat 1-5.

"Apakah kamu tidak memperhatikan bagaimana Tuhanmu telah bertindak terhadap tentera bergajah? Bukankah Dia telah menjadikan tipu daya mereka (untuk menghancurkan Kaabah) itu sia-sia? dan Dia mengirimkan kapada mereka burung yang berbondong-bondong, yang melempari mereka dengan batu (berasal) dari tanah yang terbakar, lalu Dia menjadikan mereka seperti daun-daun yang dimakan (ulat)". (Surah Al-Fil: ayat 1-5)

masa kelahiran nabi junjungan besar ni macam-macam benda yang berlaku .nak tahu apa dia ?
Pada malam kelahiran Muhammad SAW terlihatlah berbagai tanda-tanda luar biasa. Diantara kejadian itu adalah:
- Bumi digoncang gempa hingga berhala yang terpancang diatas Ka’bah runtuh bergelimpangan.
- Beberapa buah Gereja dan Biara runtuh
- Istana Kisra di Persia retak dan roboh
- Terpadamnya api sembahan kaum majusi di Persia. Dengan padamnya api sesembahan mereka yang tidak pernah terjadi sebelumnya ini mereka cemas dan sedih, semuanya menduga bahwa semua tanda yang mereka saksikan itu pasti menunjukkan peristiwa besar di dunia.(Sumber: Al Hamid al Husaini, 1992, Riwayat Kehidupan Nabi Besar Muhammad SAW, Yayasan al Hamidiy, Jakarta)

-Semasa baginda Nabi dilahirkan, ibunya menyaksikan nur atau cahaya keluar dari tubuh beliau. Cahaya tersebut bersinar sampai ke Istana Busra di Syria. Cahaya itu terlihat seolah-olah anak panah dan pelangi yang dapat terlihat dari kota-kota yang jauh.

dan bermacam-macam lagi . hebatkan Nabi kita . apa kata sekarang nih kita amalkan segala Sunnah Nabi dan banykkan berselawat keatas Baginda . eh eh ada plak suara-suara sumbang kata nak kawen 4 sebab sunnah nabi . kao nak kawen boleh je tapi kao layak ke ? then hamboih kalao bab2 camni semua nak ikut sunnah je .kenapa tak nak ikut Sunnah Nabi yang lain ? renung2kan dan selamat menunaikan .

layan gambar lah aku tak de modal nak cerita . hehe


credit gambar kepada iluvislam.com
jom baca sirah Nabi Muhammad dekat sini .klik dekat link pink pepel2 tu eh .
antara rerakan blog yang aku baca entry mereka tentang Maulidur Rasul .jom terjah !
ada sesape lagi yang tulis pasal maulidur rasul boleh la bagi link kat sini ^^

p/s malam ni ke tempat-tempat asmara memadu kasih di pantai2 .nak skodeng . heheh taklah malam ni ikut ibu aku p join NGO serbu dan err menyebarkan dakwah . em tak layak rasanya aku nak sebarkan dakwah takpe belajar pon takpe kan . ^^ hehe 1st time nih . takut pon ada . 

sila gelak lepas baca.

Monday, February 14, 2011

Kisah Kenangan Loqlaq Time Exam


pada suatu hari aku dan kawan-kawan telah diwajibkan untuk menjawab sebuah peperiksaan. kami menjawab dengan penuh khusyuk kerana kami adalah murid yang sangat pandai .okay next blog please.skip skip . borink gila bapak baca entry nih.
ni nak cerita nih pasai kenangan paling loqlaq time aku jawab exam . time bila ? terpaksa dirahsiakan untuk mengelak kejadian tak diingini berlaku antara aku dan orang yang berkenaan .okay mari kita teruskan.



Sepanjang perjalanan ini ~ jadi pelajar dari darjah satu sampailah sekarang umur 21 tahun, memang macam macam jenis peperiksaan telah aku tempuhi dengan gigih dan gagah. Purata setahun 2 peperiksan, jadi 16 tahun belajar sama dengan 100 peperiksaan.*tipu* agak2 banyak tak ? Itu tak campur peperiksaan mengambil lesen gantung, lesen memandu, lesen pilih menantu dari ibubapa tercinta dan pelbagai lagi peperiksaan sampingan lain. Dah muak dah loya dah amik segala jenis peperiksaan nih.
lagi-lagi bila dah menginjak ke alam universiti lagi lah rasa cam neraka eh okay aku kolej jeh . huhu dalam setahun ada dua sem ,dalam 1 sem ada 2 exam dan juga pelbagai test sampingan lain . dalam satu paper ada 2jam kadang2 sampai 3 jam !  lama okay sempat nak buat taik mata sejam , usha laki hensem dan pengawas sejam. termenung tengok paper sejam dan eh bila aku nak jawab ? hanya aku saja yang tahu . kalao tepi hang ada budak dean list usha2 sikit tak pe la kan . nie budak dean list kat depan port aku kat belakang .hurr 


setakat macam nih .
celah gigi jek 
sekarang aku nak ceritakan serba sedikit pengalaman dalam exam . sejujurnya aku tak pernah bersungguh-sungguh dalam exam . baca buku ? adalah sikit2 buat bekalan kalao aku blurr tetiba .study kena last minute baru rare . baru masuk dalam otak . kata aku . kata kao ? suka hati hang lah .dan sejujurnya lagi aku tak de pon pengalaman best2 time exam memandangkan aku seorang budak baik .yeah baik dan sopan-santun. aktiviti toyol menoyol tak da nya aku buat . tak berkat cuma kalao usha usha pakai ekor mata ada la sikit2 . hehex erm sebenarnya juga aku dah lupa tahap babeng dah pengalaman aneh2 yang dulu . biasalah dah tua-tua nih memang cepat lupa . padahal ada je pengalaman cuma lupa . yang aku tao bila nak exam je mesti tetiba rasa sakit perut .Baru nak tulis jawapan, dah terbayang jamban.  baru je nak buat coding, dah terbayang katil. Macam mana?  memang dah terbayang kot hurup C atau D time tengok result kat portal. alah setakat kentut mengentut nih plak . tipu la kan kalao tak melepas sikit angin sihat tuh . pandai2 la nak kaver bagi tak bunyi bagi tak bao . heh


siapa yang tak biasa buat
sila terjun lombong . hehe
aku cuma ingat yang baru-baru nih exam sem5 yang time kedah banjir tuh .time tuh memang kecoh gila la kan . dengan ada yang tak dapat datang exam sebab rumah dorang air naik . jalan tetiba air pon naik . pastu plak dengan tetiba tak de air sebab depa tutup air takut air tercemar la kot . ntah . so pagi tuh pakat p exam dengan tak mandi la kan . eh aku ? aku mandi . setong air pon jadi la kan nak gosok gigi nak buang taik mata nak kencing selamat berak tak rasa lao tak mati aku . so bila sampai kelas nak amik exam semua pakat dok sengih-sengih . heh selamat lah kao sengih tak nampak gigi kuning kan . haha tapi tetap gigih menjawab exam . ala apa susah walaopon tak mandi tetap berbau macam enchaunter .spray je bebanyak . haha tapi aku pelik dengan bebudak gelap yakni somalia dekat kolej aku tuh . alahai bau . hanya tuhan saja yang tahu.


ok dah . sebenarnya ni ha pakcik nub nie dia ada tanya soalan DEKAT SINI. so aku tanpa segan silu nak jugak jawab walaopon pengalam aku tak lah seloqlaq pengalaman kaki pukoi nub tuh . aku saja nak buat entry . heheh 
oh ya sebelum tuh . nak berterima aksih dekat BEN ASHAARI sebab sudi pilih entry aku sebagai entry santai tengah malam . walaupon tak lah berapa santai . heheh nak tao terjah sini .
sila gelak lepas baca.

Friday, February 11, 2011

mari berehat bersama pelbagai jenis kitkat ! eh eh kitkat pon ada banyak perisa oh.

ingat lollipop je ke ada banyak perisa . okay tak lollipop pon ingat ice pop  je ke yang banyak jenis .kitkat pon hado okay . meriah gitu . ada sesape nak tempah ke ? boleh la call incix zack zukhairi . bukan ke beliau belajar kat jepun . eh ke dia dah balik kalao dah melepas lah kan nak rasa . hax

tanpa membuang masa yang dah terbuang . mari kita lihat pelbagai perisa kitkat yang di jual dekat jepun . kalao lah hampa tak tao kan jepun tuh sejenis menda yang suka sangat nak buat macam2.


jagung bakar tuh

perisa wasabi ke ? hurr green tea rupanya

perisa batu ? gula merah lah .

bubble gum 


perisa kicap . waa

perisa kentang . hoho

amacam ada yang berkenan di hati ke ? kehkeh

sumber terhormat dari website ini .

sila gelak lepas baca.

sepatah dua kata

apesal.com