Wednesday, October 21, 2015

HELLO 2015 !


jap gila apa last posting 2013?
sekarang dah 2015 woi
masyaAllah



2015 dan masih belum kahwin :')
baibai tu jeh
Assalamualalikum
:p


sila gelak lepas baca.

Wednesday, July 10, 2013

MUKA SURAT BARU......sangat

*background- Moonlight Sonata Remix

-topik serius tetiba
Kita ini kadang kadang, okay bukan kadang kadang tapi selalu. Selalu rasa kita ni macam yang paling rendah paling tak ada apa apa . kalau dalam candy crush level kita ni tahap yang paling bawah sekali sampai semorang beat kita tolak kita ke level paling jauh ke tanah.
Heh kita ni selalu rasa tak konfiden tak berbakat yang bukan paling solehah yang bila mana kita lakukan sesuatu yang dikatakan baik *konon* orang tetap pandang kita sebelah mata.

//kejap rehat kejap cari  idea nak goreng sikit falsampah. Gila ah penulisan gua dah tahap budak tadika punya level ni.  Ok sambung..

Engkorang pernah rasa macam nak terjun emerald pool tak bila kita tengok sesetengah kengkawan kita yang  kita rasa macam..
untunglah dilahirkan pandai terus je jadi pandai dlm semua aspek
oh dia boleh lah lawa berduyun je orang datang masuk merisik.
Ah dia boleh la solehah yang diburu para musleh.
Ah dia boleh lah rajin , mak mentua mana tak sayang.
Ah dia boleh la bijak pandai siapa je yang tak nak.
Dia boleh ah kaya solehah bijak cantik apa lagi lelaki mahu?
Dia boleh ah kacak soleh pandai apa lagi wanita mahuu? *apa semua pasal jodoh ni? ><
Phew

Pernah tak kita toleh sedikit kepada kawan kawan kita yang tak termasuk dalam golongan ini? Yang berusaha setengah mati untuk menggapai sedikit kejayaan yang bila mana kejayaan itu akan menyenangkan kedua ibu bapanya.

Yang kurang sesuatu pada anggota badannya, yang kurang sesuatu pada kehidupannya, yang kurangnya pada mereka lebih kurang daripada kita. Yang bermati matian menjaga keluarganya menjaga negaranya dari binatang bashar binatang israel musuh musuh nyata.

Kita ini selalu sangat tidak mahu menghargai selalu sangat tidak mahu cuba untuk bersyukur selalu sangat mendownkan diri sendiri dengan perkara remeh temeh ini. Sigh

Husna wake up.  If you think your life is hard. Just think, there’s a turtle out there that has been flipped on its back and can't get up. 

jangan tidur time taraweh oi!

baideway dah puasaa yeayyy. Ahlan wa sahlan ya Ramadhan Kareem. ah it's been a whole year, so happy to see you again.  salam ramadan untuk hampa semuaaa, May Allah help us and accept our fasting and Doa.. Wishing you a blessed month of Ramadan. May the Almighty Allah remove all our pains, sorrows, sins and replace them with eternal happiness. May Allah help us increase our ibadah

May Allah protect Egypt Syria Palestin and all our Muslim lands from the evil of those who intend evil, and protect its people from oppression. grant them strength ya Allah.


* Ramadan : The only month I have a DATE every night.....
Kbai Assalamualaikum. dan selamat berbukaaa dan selamat menunaikan ibadah taraweh ^^
kenyang makan nasi kerabu. gosok gosok perut hiphip

sila gelak lepas baca.

Tuesday, January 1, 2013

Sedang Batu itu Juga Berubah...

*Background Music Rabbani-Kerlipan Cinta*

"Mengatakan blog anda yg sudah lama tidak berupdate berhabuk dan bersawang adalah sgt boooo untuk zaman yang serba kekacauan ini. kakaka"

Mukadimah
Maka untuk membuat kelainan jadi saya mulakan penulisan blog saya ini dengan ucapan siapa yang masih belum khawin di permulaan 2013 ni? HAHAHAHAHAHAHAHA padan muka kita sama. sekian


Title blog ada didalam gambar ini bukan didalam entry. lol


Topik serius sangat:

post ni sebenarnya gua dah lama kepam sejak tahun lepas lagi. ni dah alang alang masuk Tahun 2013 ni gua harap dapat memulakan tahun baru ni dengan mengupdate blog separa matang dengan lebih kerap. yang paling gua harap adalah tahun ni gua jumpa suami gua. kakaka   

seriyesly gua tak tahu nak taip apa. rasa serupa macam gangsta tahun baru. gangsta yg dah semakin noob dengan dunia blogging. gangsta yg semakin menjadi lemah lembut bersulam sopan santun.

dah la esok esok gua sambung. gua dah lama tak asah otak otak gua berkerja menaip. asyik menaip esaimen yang dicopy dari kitab kitab je. lol dah kbai

takpayah gua sangat tampo kang. hiphip 


sila gelak lepas baca.

sepatah dua kata

apesal.com