Tuesday, April 17, 2012

SAHAJA AKU MENCINTAIMU ...



Ku cinta padaMU lebih dari segala-gala
mampukah ku pertahankan cita ini
dalam mengabdikan diri padaMU

Andai ada kata yang lebih baik 
dari ucapan terima kasih
pastikan ku ucap setulus hati 
tanda cintaku padaMU

Lailahaillallah..Allahu Rabbi
Lailahaillallah..Allahu Akhbar

Andai ada hadiah yang lebih baik 
dari melodi syukurku
semestinya ku persembahkan padaMU
tanda cintaku padaMU..

Hasbi Rabbi Jallallah
Ma fi Qalbi Ghairullah
Nur Muhammad Sallallah..

Setiap hela nafas 
setiap gerak tangan
setiap degup jantung
setiap derap kaki
takkan pernah bermakna tanpa CINTA-MU..
ya Allah...


Lirik lagu  Du’a Feat Ustaz Amal - Sahaja Aku Mencintaimu
Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/03/dua-feat-ustaz-amal-sahaja-aku.html#ixzz1sIx7gLpc

sumber gambar: syabab musafir kasih

sila gelak lepas baca.

Sunday, April 15, 2012

R I N D U



Tidak semudahnya melupakan dikau dihari mulia ini 
inilah suratan lumrah kehidupan 
Dunia yang sementara
Rindu terlalu padamu tiada tertanggung
Rindu terlalu padamu tiada penghujung
sukar mengakui perasaan hati kepiluan bersemi
Hanya pada Doa memohon padaNya
Sejahtera Dikau aman disana
Rindu terlalu padamu tak bisa dihitung
Rindu terlalu padaMu tinggi menggunung
Ya Tuhan tempatkan dirinya
di Arash yang selamat bayangnya
Bersama mereka yang Kau janjikan
sejak mula diri selalu beriman

Rindu terlalu padamu tiada tertanggung
Rindu terlalu padamu tiada penghujung


Rindu terlalu padamu tak bisa dihitung
Rindu terlalu padaMu tinggi menggunung


lirik nasyid RINDU by Nur One feat Hafiz Hamidun
sumber gambar : fesbuk syabab musafir kasih

:)

sila gelak lepas baca.

Thursday, April 12, 2012

TAHUKAH ANDA ? DENDAM POSITIF ?

``REPOST DARI POST SETAHUN YANG LALU :)

Di sebuah syarikat , kelihatan sebuah pemuda yang hanya menjadi orang bawahan terasa dahaga lalu mencari air dan ternampak oleh beliau akan air maka beliau ingin meminum air itu . Belum sempat ia minum, tangannya terhenti oleh sebuah herdikan:"Hei, kamu tidak boleh minum air ini. Kamu cuma pekerja rendahan. Air ini hanya khusus untuk jurutera"herdik seorang jurutera Amerika yang bekerja di perusahaan tersebut.Remaja itu hanya terdiam menahan haus.Ia tahu ia hanya anak miskin yang hanya berkelulusan tahfiz yang hanya bekerja disebuah syarikat milik amerika.Akhirnya muncul komitmen dalam dirinya setelah berfikir.kenapa kejadian ini berlaku kepadanya . adakah dia perlu menjadi jurutera sja baru boleh minum ? 


Ya aku perlu  membalas dendam atas apa yang berlaku  .Remaja miskin itu lalu bekerja keras siang hari dan melanjutkan sekolah malam hari. Hampir setiap hari ia kurang tidur untuk mengejar ketertinggalannya. beliau akhirnya berjaya dan Kerja kerasnya membuat perusahaan memberi kesempatan padanya untuk mendalami ilmu di Amerika mengambil kuliah S1 bidang teknik dan master bidang geologi. Pemuda ini akhirnya lulus dengan hasil sangat cemerlang.

Selanjutnya ia pulang ke negerinya dan bekerja sebagai jurutera. Kini ia sudah menaklukkan dendamnya, kembali sebagai jurutera dan boleh minum air yang dulu dilarang baginya.(adakah hanya kerana air ?tidak) pemuda yang sudah biasa kerja keras akhirnya melonjak kejayaannya dari menjadi ketua jabatan ke ketua cawangan ke pengurus umum dan akhirnya menjawat sebagai wakil pengarah yakni sebuah jawatan yang tertinggi yang mustahil dicapai oleh warga arab saudi ketika itu .ketika menjadi CEO syarikat termuka itu, jurutera amerika yang pernah mengherdik beliau ingin meminta cuti dan memohon agar pemuda itu tidak mengungkit kisah yang lalu . Namun alangkah terkejutnya jurutera amerika itu apabila bekas pekerja bawahan itu berterima kasih kepadanya dan berkata ini semua kerana herdikan jurutera itu akhirnya beliau berjaya menjadi CEO kerana bencinya berubah menjadi dendam positif yang meraih kejayaan yang besar.


Akhirnya beliau menjadi Presiden Direktur yang pertama dri bngsa Arab dan membuatkan syarikatnya Aramco (Arabian American Oil Company) iaitu perusahaan minyak terbesar di dunia menjadi semakin berkembang dan kerana prestasi itulah beliau telah dilantik oleh Raja Arab Saudi untuk menjadi Menteri Minyak dan Mineral . nak tao sape yang aku cerita ini ? ha tu lah Datin Husna okay tipu je. inilah  kisah Syeikh Ali bin Ibrahim Al-Naimi yang sejak tahun 1995 sampai saat ini (2011) . hanya kerana hinaan akhirnya menjadi Menteri. Wallahualam  . cerita yang bagus untuk berjaya. bukan nak kata entry aku bagus tapi cerita ni ya .


Itulah kekuatan "DENDAM POSITIF"
Kita tidak boleh mengatur bagaimana perangai orang lain terhadap kita.
Kita tidak pernah tahu bagaimana keadaan akan menimpa kita.
Tapi kita sepenuhnya punya hak bagaimana nak mengendalikannya.
Apakah kita mahu putus asa dan hancur kerana hal seremeh itu?
Atau kita hanya perlu bangkit dengan semangat "Dendam Positif."

jadi tunggu apa lagi ? ayuhlah berdendam positif unutk berjaya ^^ ni tidak asal berdendam je bunuh asal bunuh je dendam . asal nak dendam je pukoi-pukoi balas balik . tengok je lah drama n pilem sekarang. kalao rasa nak belajar cara-cara berdendam p je lah tengok tv pasti dapat idea nak bunuh2 . hurrr .

idea entry selepas dengar IKIM tadi ~ penat google cari pasal cerita nih .huu~
dan mari kita lihat pulak hasil kerja keras aku hari ini dan minggu lepas  =.=


nash donutss

blueberry chese tart

chocolate cake

spaghetiewww~

(sumber gmbar semestinya abang gugel)

eh eh kenapa gambar makanan ? well inilah hasil kerja keras aku .bukan acara membuat menda alah nih tapi  memakan dan memakan sampai gemuk namun tak gemuk-gemuk cam kak limah . akhirnya aku berjaya nak makan makan kesukaan buat sementara ini . masih ada banyak makanan kesukaan yang masih belum ditunaikan . tsskkk. . ok bye jangan lupa hayati cerita tauladan kat atas tuh . jangan nak berdendam jeh kalao ada orang takde otak hina2 korang malah jadikan hinaan tuh sebagai pencetus kejayaan. hoyeahhh . semoga berjaya bagi yang ada final exam .aku pulak ada test lesen . dingdang betol .


sila gelak lepas baca.

sepatah dua kata

apesal.com