Tuesday, September 13, 2011

PHOTOGRAPHY : supermak gua tak layan gua layan super yowayowa jer

pegi kedai kejap beli lauk nak masak  

walaopon boleh fly fly gua tetap ikut peraturan jangan main tipu 

beli ikan yu sekilo 
mop semeter sudah . yang lain tinggai kat orang gaji 

kutip ulam sikit buat lauk 
serious supernatsumi ! buat aku adore gila tengok dia punya gambar ! nak tangkap salah satu dari gambar tersebut dia terpaksa melakukan aksi terapung di udara lebih dari 300 kali. Memang gila gigih, sebab kesungguhan beliau untuk mendapatkan gambar yang perfect dan cun ! oh oh semua tanda nak kena guna (!) sebab terlalu excited dan teruja dan ternganga . heheh nak tengok gambar lagi ? 
semuanya ada disini yowayowacamera.com


How to take "Today's Levitation" (how natsumi actually do) 
- Equipments and shutter speed
Camera body: Canon EOS 5D Mk2
Lenses: Canon EF50mm F1.2L USM, EF24-70mm F2.8L USM, PENTAX 67 lenses (with adaptors)
Tripods: Gitzo's rapid-pole 3 steps with ball heads (from 1980s)
Shutter speed: 1/500 sec. or faster (1/320 sec. can be used in a darker condition)

selanjutnya KLIK SINI 

page levitating seluruh dunia
https://www.facebook.com/LevitatingAroundTheWorld
page natsumi aka yowayowa
https://www.facebook.com/hayashinatsumi?sk=info




okay kena mula belajar nak buat levitation macam ni jugak ! =.=
sebelum aku blah . gambar terakhir hari ni . . .
abang tungguuuuuuuu .

sila gelak lepas baca.

18 comments:

JIJI YU said...

aku baru tau kewujudan gambar camni ni

iyka syafika said...

menkutkan lak tengok pic nie..hihihi

nazirulhazwan~ said...

aku ade 18 gambar macam ni.hee

CIK FERRA AWW said...

wah gitu kan dorang melompat. hebat sgt wacakap lu kikkki

MSS said...

nice beb..=D

UNA budak BAEQ said...

jiji:
alah gambar yang lompat2 tu kategori nih la jiji. ngehngeh

UNA budak BAEQ said...

iyka;
macam pontionak eh ? haha

UNA budak BAEQ said...

naz:
puih ada aku kesah :D

UNA budak BAEQ said...

ferra:
cer try buat lompat2 .

UNA budak BAEQ said...

MSS:
nice kan kan .

FasiHaH SupiaN said...

terbaik gambar dia weyh

Akim Iqbal said...

Smart doh. hahaha

YOUsoF said...

Mantaplah gambar jenis nih! Dah la comel muka watak utama tu. ;D

d_tieah said...

Perghhhhhhhhhhhhhh.. Hebat.. Nak buat jugak lah.. Caner ek???

UNA budak BAEQ said...

fasihah :
kan kan mcm fly fly je . haha

UNA budak BAEQ said...

akim :
aku pon smart . kbai haha

UNA budak BAEQ said...

yousof :
aku comel tak ? haha bai

UNA budak BAEQ said...

tieah :kao budak upsr tak leh buat . haha

sepatah dua kata

apesal.com