Wednesday, September 21, 2011

CITY HUNTER DRAMA DAN MALAYSIA bukan cerita myspy lost and faun ke apa .


aku harap kat Malaysia pon ada city hunter sekor .kat malaysia ada sebenarnya cuba cari dalam intenet yang cerita pasal kerajaan kotor semua tuh . heheh oh ya ni lee min ho belakon tuh .ala ok drama korea tapi bukan drama lembut2 gay jambu semua tapi drama action2 gitew tembak2 cerita pasal dendam utk keluarga yang mati dibunuh oleh negara sendiri. dendam memang tidak bagus untuk kesihatan ye anak-anak sebab tu lee min ho atau si city hunter ni dendam bukan untuk membunuh mcm dorg bunuh bapak dia tapi dengan membongkarkan segala jenayah yang dilakukan oleh sebilangan anggota kerajaan . ala macm kat malaysia tak ada semua jenayah tu kan . menteri menteri bukan nya baik sangat, mesti ada punya yang makan rasuah, beri rasuah, bunuh orang mcm kes altantuya tuh scandal sana sini. penyelewangan duit rakyat. nak harap polis mahkamah semua ? silap2 dah kena suap supaya kes ditutup .opss :D

versi anime 
kalao kat malaysia ada sekor city hunter macam tuh agak2 semua clean clear .city hunter mlaysia cuma boleh bagi berita je kat intenet . tak ada lagi rasuah di antara kerajaan , pemakan duit rakyat ,cita ni macam death note la jugak kan . orang jahat dibunuh . tapi ye la bunuh tu dah kesalahan besar , so kita kena guna cara halus supaya orang jahat ni semua dapat pembalasan yang setimpal .

ntah apa la aku merepek . ni lah dia nak bagi sinopsis tak reti .skrip cerita dah jadi cam cerita melayu plak . berbelit2 .so kalao taknak berbelit cer tengok trailer kalao rasa tak best tak yah layan .yang pasti wlaopon aku layan cita korea lagi banyak dr cita melayu bukanlah aku obses dengan depa dah tapi cerita melayu mengarut je banyak tak cerita hantu cerita gengstre rempit2 semua . macam bangang je. tak ada moral value langsung .budak2 melayu suka sgt la kan hiburan melampau camtuh. pahtu plak cerita tak mcm org melayu islam . dari aku ngumpat cerita tu baik aku layan cerita korea ke cina ke jepun . omputih banyak sgt romenromen aku kena jaga mata =..=

mempersembahkan interface fesfuking yang baruuuu *tetiba*
p/s taklayan cita melayu bukan bermakna aku tak supot buatan malaysia atau tak de smangat patriotik. banyak lagi buatan malaysia yang perlu disupot dari supot filem tak guna baik aku supot benda berguna . ye dak .so tak payah nak hangin . budak tadika je yang hangin kalao tak terima pendapat org lain . peace.
sila gelak lepas baca.

4 comments:

eton said...

baru abis tgk beberapa hari lepas... best....

azurin ramli said...

aah kan.omputeh kalau takde romenromen memang tak sah kan.lol :p

UNA budak BAEQ said...

eton :
kan kan . heheh

UNA budak BAEQ said...

azurin :
haha sekarang ni melayu pon nak jugak buat romenromen .haha

sepatah dua kata

apesal.com