Wednesday, August 3, 2011

PUASA DULU PUASA SEKARANG : CONTOH SMS UCAPAN PUASA



pejam cecelik pejam bebuka dah start puasa balik hari nih . kalao pejam tak bebangun tu maknanya dah tengah menaip dalam kubur la tuh . hikhik satgi tengah hari mesti ada yang tergagau peti ais cari ayaq . tak pon mesti dah ada yang sempat teguk 2 3 liter ayaq dah kan . pastu kononnya terlupa . biasalah first day puasa . kalao tak lupa tak sah . lagi2 bab nak korek hidung . tu la time sahur tadi takmo siap2 nak korek hidung habis bila dah tengah hari baru rasa hidung penuh taik . ha kan dah nak garu2 hidung . jangan sampai korek penuh nikmat lak kang ada jugak yang bukak puasa awal . hee

puasa dulu
-dapat mesej-mesej wishes dari member2 . sehari tuh kalao tak bunyik2 memang tak sah . sampai celcom ngan maxis selalu hang lah bila time2 malam camnih .siap tukar2 mesej puasa dengan family . pastu kalao tak dpt mesej yang sama tak sah . biasalah ayat yang sama dihantar . aku rasa bila dapat wishes maacam ni lah yang paling heaven sekali . rasa mcm ramai je yang ingat kat kita .

time sahur dedulu tak de la kecoh sangat . tiap rumah je yang kecoh nak bangun sahur liat tapi sekarang tak payah risau . time sahur ni ramai yang online kat fesbuk . so pagi2 sahur dah ada keyakinan dan tenaga nak sahur sebab lepas sahur atau tengah sahur nanti boleh post status kat fesbuk kan kan sambil show off makanan time sahur tadi . kehkeh lepas ni aku plak buat . heheh

dulu paling semangat nak p terawih sebab boleh jumpa2 member kat mesjid atau surau pastu semayang lapan jeh . tak pon semayang pat rakaat je terus bungkus kain telekung p main . tapi sekarang nak g mesjid pon susah . penat kerja lah penat buat assigment lah . konon nak semayang kat rumah je tapi haram . tarawih depan laptop  . tao dah .

kalao korang ingat lah kan . kita selalu dapat sms macam ni kan .

Perkataan yg indah adlh “ALLAH”
Lagu yg merdu adlh “ADZAN”
Media yg terbaik adlh “AL QUR’AN”
Senam yg sehat adlh “SHALAT”
Diet yg sempurna adlh “PUASA”
Kebersihan yg menyegarkan adlh “WUDHU”
Perjalanan yg indah adlh “HAJI”
Khayalan yg baik adlh ingat akan “DOSA&TAUBAT”

jika semua harta adalah racun, maka zakatlah penawarnya.
jika seluruh umur adalah dosa, maka tobatlah obatnya.
jika seluruh bulan adalah noda, maka Ramadhan lah pemutihnya.



ACCOUNT NOTICE
Pls note that your PAHALA balance is not sufficient to maintain your AKHIRAT account.Pls recharge your AMALAN to reload your SYURGA credit line

Marhaban Ya Ramadhan

Setup niaT
Ugrade imaN
Download sabaR
Approve maaF
Hunting pahalA
Biar jadi member surgA
Selamat menjalankan ibadah puasa


Selamat menaiki penerbangan RAMADHAN AIR b'nombor 1432H dgn tujuan AIDILFITRI.
kita akan terbang dgn ketinggian 29/30 ke atas permukaan HAUS & LAPAR.
Para penumpang diwajibkan utk memasang NIAT PUASA & menegakkan kursi SOLAT.
Penerbangan ini bebas asap PERMUSUHAN & PERSELISIHAN.
Saya selaku anak kapal yg b'tugas mengucapkan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA :)
si tieah bagi kat fesbuk .

kalao yang teror symbol2

.i. * c .i. 
* l.l _£_ l.l *
.l.l_(""""')_l.l.
.:l.:.:.:.:.:i:.:.:.:.:.l:.
Se£aMaT MeNYaMBuT Bu£aN RaMaDaN A£-MuBaRaK

tapi sekarang dari tadi aku tunggu2 tak de plak bunyik2 dari nset2 aku .rosak ke hape tak tao lah =..= tapi ada la 3 4 orang baik hati bagi mesej . terharu mak nokkk .  kesat hingus sikit buat tenaga puasa .

iklan puasa

sila gelak lepas baca.

9 comments:

JIJI YU said...

aku tak reply seme msg cenggitu..

Scha Aryana said...
This comment has been removed by the author.
Scha Aryana said...

hehe.. betol tu.. dulu mesej tak berenti masuk.. skang ni pkai post dkt facebook je.. hee

selamat berpuasaa ;)

KimiCnoL said...

kan3..hp skrng dah xmeriah..orang pakat wish guna fb jep -,-

KuNanGKuNanG said...

xsama kan suasana pose dulu ngan skrg.

UNA budak BAEQ said...

@JIJI YU ko kan belagak . :p

UNA budak BAEQ said...

@Scha Aryana aah kan kan . dah fesbuk je semua manusia hidup . kehkeh

salama ramdhan juga :)

UNA budak BAEQ said...

@KimiCnoL tu ah . tinggal yang memakcik pepakcik je still guna cara camtuh :p

UNA budak BAEQ said...

@KuNanGKuNanG sangat lah tidak sama kan

sepatah dua kata

apesal.com