Thursday, July 28, 2011

PESTA IBADAH VS PESTA BUIH ?

kita selalu gembira dengan kehadiran pesta buah-buahan, pesta gay, pesta sure heboh, pesta buih pesta hari jadi, pesta artis mai gelek2, pesta tengok awex comel pkai shawl pesta tengok pakwe hensem pakai baju kpop . tapi tahukah anda pesta ini semua mengundang kepada kemudaratan dan kebencanaan alam ? tahukah kalian bahawa pesta ini amat bahaya sekali kerana akan menambah segala dosa kita yang sediaa bertambah ?

berapa ramai yang betul2 ikhlas nak hadiri pesta yang tak ada makanan , tak ada awex comel tak ada pakwe hensem, tak ada bola , tak ada keseronokan ? korang nak ke join pesta nih ? pesta yang berlangsung selama 30 hari ini akan disambut penuh kegembiraan dan kesenduan buat mereka yang ternanti2 untuk sama2 mengimarahkan pesta ini , tapi buat mereka yang terasa beban dengan pesta ini tak leh nak kata apa , mula lah nak amek surat dokter sakit gastrik , cari port yang kedai pintu belakang buka , mulut2 merungut tentanh kehadiran pesta yang hanya setahun sekali ini .

ahh cakap banyak pon tak guna jom sama-sama kita mengutip sebanyak mana pon pahala dan rahmat yang Allah beri buat hambaNya dia bulan Ramadhan Al-Mubarak ini . sama-samalah kita menghadiri PESTA IBADAH ini dengan penuh rasa kesyukuran kerana masih bernyawa untuk menghadiri dan merasakan nikmat pesta ini , Alhamdulillah .

video terbaik dari anwar hadi . serious kalao buat iklan kat tivi memang gempak wa cakap lu . tak ada la kan iklan hari raya tapi naik rusa santa claus jadah . iklan mengarut .



dan ini versi aiman azlan !



okay nak cakap apa lagi . video ini paling terbaik dan semua video aiman azlan video anwat hadi memang semua terbaik . the great collaboration u are . this best bro. best bro. okay bai english terabuq tak mcm depa.

akhir kata marilah kita sama2 meraikan dan merayakan pesta ibadah yang hanya setahun sekali ini sahaja. capailah buatlah sebanyak mana pahala yang boleh . gunakan rahmat Allah ini dengan sebaik2nya. selamat meyambut Ramadhan dan selamat berpuasa dan selamat bertarawikh :D 


The Messenger of Allah, Muhammad , (peace be upon him) said, "Ramadhan has come to you. (It is) a month of blessing, in which Allah covers you with blessing, for He sends down Mercy, decreases sins and answers prayers. In it, Allah looks at your competition (in good deeds), and boasts about you to His angels. So show Allah goodness from yourselves, for the unfortunate one is he who is deprived in (this month) of the mercy of Allah, the Mighty, the Exalted." [Narrated by Tabarani]

p/s happy belated befday anwar hadi !
sila gelak lepas baca.

6 comments:

Telaga Putih said...

anwar hadi terbaek wok!!

JIJI YU said...

aku depressed tgk die nk pemes..haha

gedek! said...

Pesta durian..?

nub said...

selamat posa!

Far8 budak baik said...

NF terasa..tu ar..
mmg suka lah..asal ade
keseronokan je..
mmg pi nye..
tapi yg ibadah2 ni..
jarang je pi..huh..
harap terawikh full..
asyik 8 je..hihi

Solihin Zubir said...

nk tggu video puasa versi mat luthfi plak.. heheh..

sepatah dua kata

apesal.com