Thursday, June 2, 2011

SL1M| Skim Latihan 1Malaysia Untuk Siswazah Menganggur Dilancar


yeah bagi sesiapa yang menganggur tuh memanh terbaik kalao korang join . elaun saja seribu okeh sebulan . ada banyak organisasi korang hanya perlu klik saja kat organisasi pilihan dan daftar . eh jangan lupa baca dulu term and condition . sebab ada yg diploma ad yang degree . gud luck !




PETALING JAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Skim Latihan 1Malaysia (SLIM) yang akan dilancar oleh beliau esok akan membantu mengurangkan kadar pengangguran dalam kalangan siswazah di negara ini.

Perdana Menteri berkata berdasarkan program itu, siswazah akan diberi latihan dan bimbingan di syarikat-syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

Mereka yang terpilih akan dibimbing selama setahun, dan selepas itu, dibenarkan mencari kerja lain atau diserapkan oleh syarikat berkenaan, katanya pada jamuan tengah hari sempena Forum Tindakan Belia di sini Selasa.

"Kumpulan pertama 3,000 siswazah akan diambil secara beransur-ansur, dan ini bagi menentukan bahawa kita mempunyai bilangan siswazah menganggur yang paling minimum," kata Najib.

Skim Latihan 1Malaysia dikendalikan oleh Kementerian Sumber Manusia .  BERNAMA



FOR MORE DETAIL ; http://www.epu.gov.my/sl1m_about
DAFTAR : http://www.epu.gov.my/sl1m_org
sila gelak lepas baca.

2 comments:

Anonymous said...

tau x orgssi mna yg nk amik diploma...dh try cri tp lm jmpe lgi...sdehnyerr...kui3..kte nie ade diploma jek

UNA budak BAEQ said...

hai .
tak pasti pulak . tp rasanya TM boleh kot . kena check satu satu punya organisasi lah . mostly nak degree tapi ada yg diploma jugak . try ya . gud luck :)

sepatah dua kata

apesal.com