Tuesday, April 12, 2011

TAWARAN MELANJUTKAN MASTER DI UBM | Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan

*maaf prof saya terlambat nak publish assigment semalam*

kehadapan jabatan pendaftar, 
UNIVERSITI BLOGGER MALAYSIA,
Institut Pengajian Tinggi Maya,
Via Wifi Streamyx (Internet), 
Malaysia                                                                                                                                       11/4/2011  



Nama pelajar : nurhusna mohamad radzi*nama gelaran : una budak baeq*
Nama kelas/blog : saiapanic.blogspot.com dalam jurusan Blog Budak Separa Matang

sejak mula berblog :
sejak termaktubnya dalam fikiran minda untuk menulis diari maya pada 2008 di sebuah CC berhampiran yang memerlukan tahap kejiwaan yang tinggi untuk mengupdate. Namun terbantut di tengah jalan kerana terlupa password  ketiadaan masa dan kesibukan waktu *sama lah ngek* Dan pada July 2009 mula membuat semula dan masih tidak aktif sehinggalah sejak mempunya internet di rumah pada awal 2010 kegiatan bermoral ini telah diaktifkan balik kengkadang. Dan akhirnya pada akhir tahun 2010 muncul lah Blog Separa Matang ini.


apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini :
Sebelum itu, izinkan saya bertanya apakah maksud darsawarsa itu ? ini kerana i sound stupid when i speak malay :p okay teruskan . Blog dewasa kini semakin terbuka dan semakin mendapat tempat di hati orang ramai yang pada mulanya digunakan untuk menyampaikan berita atau menyampaikan cerita tetapi  telah berubah menjadi medan perkenalan dan medan membuat duit secara rambang . dan seakan-akan menjadi trend masyarakat kini. Ini menyebabkan muncul terlalu ramai blogger yang tidak mempunya graduan sah yakni bloggers yang membuat blog hanya untuk mengutuk dan menghina bloggers lain . dan juga adegan mencuri gambar dan copyright entry yg semakin berleluasa .Oleh itu dapat kita simpulkan bahawa dunia blog sekarang sudah berada dalam keadaan tidak selamat lagi .dan diharapkan dengan kewujudan Universiti ini dapatlah memberi kesedaran terhadap para bloggers ini .


pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini :
Pertama kali saya berbangga kerana terdapatnya manusia ensem dan kachak dan comel yang telah mewujudkan universiti ini yang harapnya dapat menaiktarafkan golongan blogger menjadi graduan yang setaraf graduan Universti Havard . Makanya saya amat mengalu-alukan kedatangan IPTM ini dengan menghulurkan tanda perkenalan :p Dan harapan saya kewujudan IPTM ini tidaklah hanya sementara dan dapat berkekalan menjadi medan perkongsian maklumat. Majulah Blog untuk negara .

sekian terima kasih :D

Yang Benar,



Ingin Mendaftar ?
Anda boleh ke laman facebook tersebut untuk mendaftar dan baramah mesra sesama golongan  pensyarah dan siswazah yang berkaliber di Universiti Blogger Malaysia
Jika anda juga mahu memasuki universiti maya yang pertama ini jangan segan2 untuk klik SINI
Tarikh Tamat Pendaftaran Pelajar Sesi April   : 13 April 2011 (rabu)

*oh maaf ciri-ciri skema saya amatlah diperlukan ketika ini *

sila gelak lepas baca.

33 comments:

najwa's said...

hehehe :p

UBM said...

hehe ciri2 skema? haha thx join! tunggu yea!

MiSzy DiaN said...

escape minggu orientasi kejap.. hehehe..
hai!
jom jadi classmate nak? :)

eton said...

selamat berkenalan.. sesi orentasi UBM kan... hehee

QueenImah said...

jumpa pelajar UBM..nanti buat tugasan sama2 yer...hehehe

KHRLHSYM said...

wah ada sijil tak nanti? mahu tahu pointer kamu. kehkehkeh

The Lady & Mr Vampire said...

hehe... slamat berkenalan :)

Cik Nathrah said...

wah ade jugak universiti ni ek? cam best je nak join

UNA budak BAEQ said...

@najwa's heheheh

UNA budak BAEQ said...

@UBM baiklah cekgu :p

UNA budak BAEQ said...

@MiSzy DiaN jom sama2 escape .classmate trhebat ! hehex

UNA budak BAEQ said...

@etonselamat berkenaln juga eton ^^

UNA budak BAEQ said...

@QueenImah study group sekali ^^

UNA budak BAEQ said...

@KHRLHSYM ada ada . erk mana boleh . nak tao kena join gak . heheh

UNA budak BAEQ said...

@Cik Nathrah jom jom join ^^

UNA budak BAEQ said...

the lady selamat berkenaln juga ^^

♥yaya budak suka embun♥ said...

wah wah..panjang beno..hihihi..dapat markah lebih la camni
:D

bo cai said...

untuk jadi graduan UBM,semua telah menskemakan diri...hahaha

~Saya Buncit~ said...

membalas kunjungan..tadi belajar apa? tak jumpe kelas la. tersesat. hehe. :D follow sini..^^..

Mr. Swift said...

oh oh skrg dah ada blog universiti eh? wowoo. ;p

syaza nazura. said...

selamat berkenalan yaww :))

Syafiq Rosli said...

selmat berkenalan..sy newbie..hehe

lala said...

salam berkenalan ...jom g class sama2 taw..

http://says.my/noorbazla/petronasf1

ady said...

selamat berkenalan..dr student UBM jgn lupe follow ye..

Nizam said...

salam kenal dan singgah dari rakan UBM.. :)

hadiee said...

nais nais nais haha

nazirulhazwan~ said...

gile bhai, guwa reject!

kaibudakbaek said...

salam berkenalan Una :)

fashah84 said...

salam ziarah...nice blog...semoga terus berjaya dlm dunia blog...:-)

Bakri Hussin said...

salam singgah dari UBM jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

Nizam said...

salam kenal dari nizam... :)

R.I.E.Z said...

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

Manja (let it be my sweet name) said...

selamat berkenalan, MAnja student UBM juga


100 Blogger diperlukan

sepatah dua kata

apesal.com