Tuesday, April 19, 2011

TANDA-TANDA HAMPA KENA KELENTONG *kena tipu*



ucapan selamat tengah hari ini ditujukan buat semua warganegara malaysia mahupon warganegara marikh yang tak jemu-jemu usha belog cap sardin nih . terima kasih T_T
sebenarnya aku tengah panass nih . panas yang tak perlukan ekon mahupon kipas . cuma aku panas sebab kena klepet dengan mak aku .ini terjadi bila beliau kata nak bagi aku henset mahai tapi bila aku tanya balik beliau kata tak penah2 beliau kata camtuh. aku tanya incik ayah lagi lah beliau tak tao . selepas habis aku buat sesi meroyan baru aku sedar rupanya ini hanya mimpi semata-mata . pakiuuu nya . baru nak melaram .

so hari ini topik perbincangan kita pasal si mangsa yakni si kena kelentong nih . jadi moh le kita tengok tanda-tanda mahupon simptom bila korang kena klepet dengan si bangang yang berani nak klepet tuh .

situasi pertama :
semalam kawan hampa dah janji nak bayaq hutang kan ? bukannya hutang 50sen sebab tak cukup duit nak bayaq nasi tapi hutang beratus mahupon beribu . tapi alih-alih beliau kata besok dan besok dan besok lagi sebab duit tak de dah bagi mak kat kampung. padahal macam kita tak nampak beliau pakai nset iphone baru wlaopon cap cina tapi baru jugak siap sama dengan awex lagi . jadah nya.hurr jadi apa korang rasa ?

situasi kedua :
bukan main hebatt lagi kawan hampa suh tunggu beliau dekat tempat biasa siap bagi warning suh tepati janji datang pukul 8 . tapi tunggu punya tunggu bulu hidung pon tak nampak apatah lagi bulu roma . call sekali berbunyi call 3 kali teruss off . esoknya beliau kata sory gua ada hal . kucing gua meroyan kat rumah . rasa macam nak makan cupcakes sedap pon hadoww . eh agak-agak apa korang rasa ?

situasi ketiga :
bila kita buat assigment pastu kita punya dah siap dan due date esok mula lah membe2 haprak tanya . dah siap assigment ke belom pastu konon-konon kita nak bangga riak takabbur la kata kita dah siap last-last beliau sesuka hati je kata nak tengok jawapan kita macam mana . konon nak check tapi kejadahnya bila jawapan dia sama sebijik dengan jawapan kita . agak2 apa yang korang nak rasa ?

situasi keempat :
yang nih semua orang penah kena bila dapat mesej dan kadang2 siap call lagi cakap kata kita menang hadiah bertuah lah wang tunai lah . tapi tak kan nak bagi duit saja dop . mesti suruh beli barang kat tempat dorang, suruh masuk ahli yang yuran kena bayar setiap bulan, tak dan nak dapat duit dah kopak duit haku . hurr

situasi kelima :
bila dah keja dah ada anak bini mesti lah duit yang kita cari kan . asyik tanya pasal bonus hujung tahun tak pon bonus raya kat bos . bos asyik cakap kompeni tak untung banyak . padahal baru jeh tadi nampak beliau dengan kereta baru benz beliau . hurr tak guna punya bos . apa korang rasa ?

situasi keenam :
bila pakwe korang cakap dia kena pegi outstation selama seminggu . tapi bila pikir punya pikir pakwe korang tuh student je lagi tak pon keja despatch je pon . boleh pulak nya nak outstation bagai . hebat hebat .kalao setakat kapel tak kesah lah kan  boleh cari lain . tapi kalao dah kawin beranak pinak siap nak out station dekat perlis ke thailand ke . apa lagi dah boleh kot saman jeh suami tuh . heheh

situasi ketujuh : (banyak betul situasi)
membe ataopon ex pakwe hampa tetiba contact setelah bertahun-tahun tak nampak batang hidung . sembang punya sembang tetiba dia tanya nak join tak dia punya skim cepat kaya hapa jadah . tak pon beliau tetiba promot barang jamu atau barang baik kat korang . rupanya beliau yang tak tahu harga diri tuh contact sebab nak suruh promot barang jualan saja . ada rasa macam nak makan kek coklat selama setahun tak ?

semua situasi di atas aku tak penah la kena semua cuma ada 2 3 situasi jeh . memandangkan aku takdak idea nak tulis entry best maka entry kelentong pon jadilah . harap-harap ada lah orang sudi baca =.=

p/s masih dalam mood sedih sebab takdak orang pon vote aku kat sini . sobs sobs bila tengok followers macam ramai tapi macam tak aktif . padahal tak penah pon suruh u follow i follow . tsskk *okay dah nak butthurt tak pepasal plak hari nih . dah bye .


sila gelak lepas baca.

8 comments:

nub said...

mggu depan i ada otsation p ostolia..bulan depan zimbabwe..taun depan gambia..abad depan pigimampusdaa.

haha

UNA budak BAEQ said...

nub see u in court bebeh . ceraikan i . haxhax

JIJI YU said...

hurm..banyak tol situasi rumahtangge ko idamkan..

fuuyooh said...

salam kenal.. hehe.. lepak cni kejap.. n follow
Fakta-fakta yang cilake

UNA budak BAEQ said...

@JIJI YU waklusss

UNA budak BAEQ said...

@fuuyooh lepak je lah yee

cayrol said...

kena tipu??? rasanya semua org pernah kena tipu dan mcm2 situasi. Aku pernah kena situasi ketiga dan ke4... huhuhuhuhuhu... sedih.
Entry terkini: Buat duit dengan Facebook!!! betul ke atau omong-omong?

UNA budak BAEQ said...

@cayrol ketiga paling annoying sekali .hurr

sepatah dua kata

apesal.com