Friday, April 8, 2011

SILA SEMAK CIRI-CIRI KEWANITAAN ANDA DISINI *free*

entry tengah hari bersama makcek comel


superwoman no super
pada pagi yang nyaman sentosa ini . makcek rasa terharu dan terpanggil nak buat satu entry luahan  tentang sifat-sifat atau ciri-ciri seseorang makhluk perempuan yang paling sexsi . sebenarnya semalam aku dah menghabiskan sehari suntuk membaca magazine antarabangsa *standard sikit* . oh magazine lawak antarabangsa lah .mesti hampa tao kan . heheh tak main lah baca mastika baik baca yang antarabangsa punya . kehkeh sedang aku menelaah buku tersebut . ada satu artikel menarik perhatian sanubari makcek nih . ye lah hidup sebagai blogger yang pemalasa nak create idea sendiri biasa lah kan kena la banyak membaca .hoho

jadinya tanpa melengah-lengahkan masa kerana kejap lagi makcek nak memasak untuk keluarga terchenta .marilah kita mengecheck kembali ada ke tidak ciri-ciri dibawah dengan sifat feminin anda . yang tak feminin pulak, maknanya yang lelaki pulak cuba check sikit ada ke tidak awex-awex mahupon isteri korang bersifat cenggini . kalao ada Alhamdulillah anda memang sedang berchenta dengan seorang wanita dan bukan bapok . heheh kalao memang sah-sah lah hampa semua seorang wanita maka anda akan . . . .. . .

  orang perempuan ni suka sangat bercakap , termasuklah sekali mengumpat dan membebel .bila time bukak mulut je mesti nanti akan jadi potpetpotepet bla bla bla . sampaikan bila mengumpat membebel dan bercakap dengan satu nada pon boleh . siap dengan harakat, nahu mahupon rakaat yg sama .haish

 kononnya sangat teliti dengan penampilan diri sampaikan warna tudung mesti nak sama dengan warna baju.lagi senang dari hujung kaki sehingga hujung kepala mesti nak sama lah kan .  tu tak kira dalam lagi =.=

 sangat mempunyai hubungan yang rapat dan sulit dengan mana-mana jenis shopping complex. dan kononnya juga mempunyai hubungan chemistry yang kuat  dan akan cepat jatuh chenta pada seisi barang-barang didalamnya .

 sifat keprihatinan yang terlampau dengan tempat yang bersepah dan tertunggang langgang tapi hakikatnya kadang-kadang depa jugak yang buat sepah *macam aku la tuhhh .hee

 hobi yang statik seperti iklan nuffnang yang statik bila dapt BE iatu mengumpul barang yang lebih kurang sama tak kiralah barang tu dah penuh satu almari mahupon satu rumah tapi beliau tetap tak berputus asa mengumpulnya lagi . barang-barang tuh seperti lah kasut, baju tudung mahupon aksesori2 lain .memang tak akan muat lah kalao nak listkan semua .

 kalao bab memandu jangan cakap lah kan . memang pemandu yang berhemah gila . bawak kereta jangan lebih 80. pastu kalao nak belok simpang lagi 3km mesti dah bg siap2 isyarat . bila tengok siapa yang memandu ,terus wujud dialog nih ' patut la pon ,pompuan yang drive' . eh eh tapi sekarang nih ada lagi ke perempuan yang bawak kereta macam nih ? kalao mak-mak ye la kan . heheh

perlu ke ada line utk wanita saja ? heheh
  yang ni yang paling menyerlah sifat keperempuanan yakni berjiwa sentimentol sentimental dan sgt sensitip . bila clash ke putus segala mak nenek putus ke mesti dorang je yang nak nangis lebih2 . nak nanges sampai 30 hari 30 malam padahal yang lelaki sesedap jeh jumpa pompuan lain*makcek tak da nya nak nangis bagai macam tuh paling kurang pon seminit je nanges heheh *tak de guna nak nanges bukannya suami kita pon * pastu kalao bab2 sensitip ni jgn kata la kan . asyik nak tacing jeh . lagi-lagi bila time bulan mengambang ke kan . alah biasa lah kan . emo sikit .


ada lagi ke ? banyak lagi kannn ? malas lah nak tulis semua . nanti habislah terbongkar rahsia wanita .heheh
kesimpulannya hampa ada ke sifat-sifat yang menjurus kearah keperempuanan nih ? ahh tak ngaku ? ego lebih lah lu . ngaku je lah ada jugak sikit2 sifat tuh .yang lelaki kalao kata ada jugak memang sangat sejati lah . hurr bole lah join aktivit 'bermoral' dekat lorong haji taib ke chow kit ke bukit bintang ke *tempat ni jugak salah*

okay yang ini aku tak tao makhluk jenis apa . heheh

sila gelak lepas baca.

22 comments:

Cik Nathrah said...

semua adalah tepat! hahaha. tp pasal clash tu belom lagi. harap2nye takkan terjadi lah.

missSenget said...

keh2...

tiba2 rasa keperempuanan aku menyerlah~!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hihihi...

sakan no dia...

shopping complex bukan kawan baik GKSB..

GKSB hanya berkawan baik dengan tempat yg ada makanan hahaha

sebab tu demok =P

Jo Qusary said...

owh, baru aku tau rupanya aku nie lelaki...

JIJI YU said...

aku mmg betol2 lelaki..

Wani said...

GREAT ! ;))

srikandi cinta said...

haha..nice entry

d_tieah said...

Semua ade kat aku cuma part nangis time putus takde lah ek sampai sebulan.. Kau lah kot.. Aku siap gelak lagi ade.. Hahaha.. *Perasan diri cun! Kahkahkahkah..


Entry Terbaru : Fenomena Usop Wilcha Menyerang Facebook

Solihin Zubir said...

perempuan mmg complicated.. ;-p

MAKCEK bukan NENEK said...

@Cik Nathrah hiks hiks wahh bagus anda mmg wanita . heheh ok clash dikecualikan.hax

MAKCEK bukan NENEK said...

@missSenget haha bagus . baru sejati .

MAKCEK bukan NENEK said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr hahaha sama lah . tmpat ada makanan yg plg best !

MAKCEK bukan NENEK said...

@Jo Qusary sila jgn konpius . haxhax

MAKCEK bukan NENEK said...

@JIJI YU aa ye ke ? cuba chech sekali lagi tgk . haha

MAKCEK bukan NENEK said...

@Waniyeahh

MAKCEK bukan NENEK said...

@srikandi cinta thankzz

MAKCEK bukan NENEK said...

@d_tieah ecehh ye jek gelak2 . ntah2 nanges setahun . haha

MAKCEK bukan NENEK said...

@Solihin Zubir haha tak semuanya (:

aQimie Ceplos said...

ahaah !! alamak. kenape takde ciri2 macam kite ni ?? hehee ;)
nice ntry ^^

nub said...

dah tu laki lagu mana ni? hahaa

SHaFiQ ZaiNaL said...

bakal bini aku mcm ni kot...hehhe

Admin said...

elok laa bt line utk wanita..hehehe

sepatah dua kata

apesal.com