Monday, April 11, 2011

CIRI-CIRI MAKHLUK YANG TIDAK DIKETAHUI SPESIES APA.

*betul ke eja SPESIES macam tuh ?

Assalamualaikum peeps ! how u doinggg ? im doing great and like a beautiful mommy doing all the houseworks, cooking, washing, mopping, sweeping, chatting  and sleeping .oh okay this is not true only the things like chatting and sleeping. and what the hell nak speking jadah bahasa amerika nih ? tertunggang langgang dah bahasa . kang anwar hadi ngan matluthfi nampak kang .gelak je beliau pastu buat vlog just untuk aku sorang jeh =.=

kecintaan saya

okay mukaddimah dah lari tajuk . patutlah bahasa melayu dapat A  suka lari tajuk kan .okay hari ini mari kita lihat ciri-ciri atau simptom2 bila anda ada perangai buruk ini . yeah virus ini semakin berleluasa dan cepat berjangkit . kalao pakai mask mahupon suntik vaksin jadah tak kan dapat nak elak KECUALI anda mampu mengubahnya . tanya iman tanya akal :DD tanya diri . jangan tanya kak limah *tetiba

situasi pertama :
suka menuduh melulu tanpa berpikiran panjang  .
-jenot jalan-jalan tetiba terjumpa ketot. ketot sedang berbual mesra dengan mail . jenot keliling satu kampung bilang kata ketot sedang membuat maksiat bersama mail .sehingga terlupa bahawa mail itu bapak ketot .
kesimpulannya jenot seorang yang suka menuduh berlulu-lulu sehingga lupa mail itu bapak ketot.

situasi kedua :
suka menuduh dan menuding jari terhadap orang lain
-ketot membawa cerita bahawa jenot seorang yang suka memburuk-burukkan orang. jenot marah ketot tapi ketot cepat2 berdalih kata bukan ketot yang cakap , meon yang cakap dulu, dia hanya mengiyakan .tanpa mengesyaki bahawa sebenarnya mereka berdua sama sahaja seperti spageti san remo dan spageti pijahut. kesian meon .

iklan kejap . heheh

situasi ketiga :
suka memakan kuih talam yakni bermuka talam mahupon tembok
-jenot dan ketot berkawan baik . tapi hakikatnya mereka berdua adalah kawan yang seperti makan kawan. jenot selalu berkata baik depan ketot . tapi dengan meon dan penduduk kampung,jenot selalu kata keburukan ketot TETAPI bukan main bila jenot takde duit , ketot lah yg terpaksa jadi along . begitu juga sebaliknya .mulut manis jeh kalao nak minta sesuatu. memang tak malu la kan .

situasi keempat :
suka berlagak perfect dan suka menyalahkan orang lain
-jenot anak ketua kampung dan belajar di sebuah sekolah pandai . jenot selalu berlagak pandai dan selalu mengarah-arahkan orang yang dibawah . jenot juga suka menyalahkan orang lain terhadap apa yang beliau lakukan. malah bila terbukti kesalahan sendiri, jenot masih tak tahu malu nak menyalahkan org lain.  pokoknya jenot berlagak seperti perasan bagus .

situasi kelima :
dah la kalao nak cakap pasal situasi yang aku selalu alaminya memang banyak lah aku jumpa ngan makhlik2 jnis nih . nanti lagi sakit hati aku nak pikiaq pasal nih . so tanya iman tanya hati fikir-fikirkan dan muhasabahlah diri sebelum mengutuk dan menuduh seseorang . sekian renung-renungkan dan selamat mengomen :p


p/s aaaa semangat aku buat templete tadi last2 lupa nak backup . habes habes . huuu tak ada ke sesiapa nak bagi template percuma kat aku ? wuu T___T


kekata artis :
no one ever said that life was fair and I'm not saying that it should be~~alesana-congarulation i hate you-
sila gelak lepas baca.

4 comments:

fairuz said...

oyeah oyeah :D

Nina Zee said...

http://ninazee.blogspot.com/2011/04/my-style-my-way-contest-by-nina-zee-v.html

jowm join?

UNA budak BAEQ said...

@fairuz apa kes =.=

UNA budak BAEQ said...

baiklah nina zee ^^

sepatah dua kata

apesal.com