Thursday, March 31, 2011

PERANGAI PELIK BUDAK SEPARA MATANG *contest


due date 30 APRIL 2011
KLIK BUNGA ORKID kalao nak join .

perangai pelik ? alah jangan nk tipu sangat kalao kao cakap kao tak de perangai pelik . ko ingat korek hidung di khlayak ramai tu normal ke ? ingat hisap rokok sambil buat muka macho tuh normal ke ? tuh semua aneh okay=.= jadi makanya hari ini bila otak tepu dan tak dapat berfungsi dengan normal, baiklah aku join contest cik orkid nih .tambahan pula free-free je nanti aku terkantoi kan rahsia kerajaan langit aku sampai semua orang tao perangai pelik.huu. hari ini aku bekpes roti ikan bilis dengan kopi radix jeh . *tetiba nak bagitao=.='


oleh itu mari kita senraikan perangai pelik yang tak berapa nak pelik tapi menjurus kepada perangai aneh aku.
-bila dah terbangun tidoq tak kan terus bangun tapi akan tunggu sampai orang lain gerak kan . selalunya ibu yang jadi mangsa . padahal dah bangun tapi tetap nak tunggu ibu geletek-geletek suh bangun subuh=.=

-TAK SUKA MANDI .hamek kao capslock . saja je kan nak bongkar rohsia.. walaopon aku tak suka mandi tapi jangan risau aku tak busuk okayyy . orang beriman ni bau dia macam kasturi gitu*tu bau mulut bila orang berpuasa la ngok* pastu bila mandi tak sampai soploh minit. sampai bebudak rumah sewa aku dulu mesti suruh aku mandi dulu sebab dorang semua mandi kalao tak sejam mesti setengah jam.lama nak mamfuss. padahal mandi je pon =.= kekadang tuh mak aku dengan paksa suruh aku masuk balik mandi sekali lagi sebab mandi sat sangat . sampai hati .

-suka buat muka aneh bila ada orang nak candid gambar . *sebab tao muka tak comey kena buat muka aneh kan .=.=

jangan nak zoom sangatlah .

-suka buat suara garau macam jantan sejati bila ada orang tak dikenali call.

-kadang-kadang tercakap loghat johor .pastu mula la orang pandang pelik-pelik konon nak belagak cakap keyhell . waddefak .aku lahir kat johor pastu penah duduk sana .pastu mak aku cakap johor .camne aku tak terpengaruh.huu bila cakap pegang macam suhaimi mior cakap jangan pegang-pegang tuh . orang suka nak ejek. mencik . dah biasa nak buat macam mana kan =.=

-tak ada cita-cita . tak suka belajar tak suka kerja . suka tidor dan lepak jeh *pelik ke ?

-ada banyak personaliti.. bila orang tak kenal pasti cakap aku sombong bagak nak mati. muka mcam nak makan orang dan macam-macam lagi . tapi bila dah kenal .kao cakap camtuh aku sepak muka kao .

-suka makan tapi selalu tak habis . sampai kan hari tuh ayah cakap nanti nak pergi haji atau umrah,orang yang suka makan tak abis nih tak jumpa jalan . phewww~ lepas tuh bila makan je kalao tak habis mesti bagi kat ayah pastu cakap balik kalao ayah tak abiskan tak tao la .*muka jahat nak kenakan balik .ngehngeh

-sebenarnya aku nih pemalu . *tolong lah cakap pelik* sebab bila aku keluar dengan orang yang tak kenal memang susah gila nak cakap pastu macam err speechless .heh

-selalu kena paksa dengan ibu aku sebab bilik aku yang paling 'kemas' dari abang ngan adik2 aku .maka beliau akan bagi aku 10minit je masa untuk kemas kalao tak konon2 nak rotan . eleh macam orang takut .wakaka . *padahal kalut je aku kemas bilik .

-selalu buli ibu ngan ayah aku tapi manja-manja lah . hikhik dulu aku ingat ibu aku tak sayang aku sebab aku sorang jeh pompuan . dulu aku yang paling kuat merajuk dengan mak aku . setiap minggu mesti nak merajuk.pastu ayah aku yang pujuk . sebab tuh dulu aku rapat dengan ayah .tapi sekarang dah rapat dengan ibu . sebab tuh salu buli ibu shoping shoping .kehkeh

-bila makan duduk atas kerusi . aku akan terus bersila tak pon duduk terkangkang tapi masih dengan sopan.tak kira la dekat kedai ke kat rumah ke .hari tuh kawan aku keluar makan dengan kawan dia.pastu nampak aku, kawan dia sibuk je cakap . eh eh husna tuh makan bersila atas kerusi . pelik ke ? tak ke macam perempuan melayu terakhir ? sila cakap ya .

-dan ini yang paling akan buat ramai jejaka kachak terus mengorat aku . aku suka kentut . pastu aku dengan roomate aku selalu lawan-lawan sapa kentut paling kuat . *alah muka cun pon ingat tak kentut ke ?

-CEPAT TERLUPA-tengok aku dah lupa perangai pelik aku . pastu aku lupa yang sebenarnya aku nak study MUET tadi tapi terstudy belog . huuuuuu
banyak lagi perangai pelik yang super pelik tapi terlupa lah . kehkeh

p/s  kongsikan perangai pelik anda bersama saya :D mana tao kita punya perangai pelik yang sama kan .
sila gelak lepas baca.

Wednesday, March 30, 2011

SENI FOTOGRAFI KAMERA ANALOG | LOMO CAMERA

Assalamualaikum dan selamat pagi malaysia (pagi aku karang petang aku publish)
hari ini aku rasa terpanggil nak menyelak selak berita online guna mouse pinjam =.= sebab konon nak tengok artis pompuan yang seksi lagi berita dunia . sebab hari tuh aku baca paper apa ntah yang kata titik gempa dah dekat dengan malaysia . sebetulnya memang lah takot . malaysia ni dah la kecik ketot kalao kena gempa mao tak hancuss semua kan .moga-moga kita dijauhkan dari segala mala petaka . huhu okay ini hanya mukaddimah ye anak-anak .

aku pernah bercerita pasal kamera analog ataopon lomo pada minggu-minggu lepas KLIK SINI
aku tak tao la ini berita tahun bila tapi tak kesah la kan sebab time aku baca tajuk nih  tarikh kat laptop aku 30/3/2011 . so dengan sesuka pancrese aku kata ni artikel hari nih .boleh kan ?



pakcek Lee Hong Sing berpuisi:
Walaupun terdapat banyak kamera digital di pasaran, kamera analog masih lagi diminati dan mempunyai peminat tersendiri di dalam dan luar negara malah, ia sudah menjadi seperti satu komuniti serta budaya terkini.
“Selain daripada meminati peranti ini, saya ingin mengekalkan legasi kamera analog kerana ada juga penggemar fotografi terutamanya mereka yang baru berkecimpung dalam bidang ini tidak pernah melihat kamera analog,” katanya kepada Kosmo!
Kamera lomografi atau Lomo adalah singkatan dari Leningradskoye Optiko Mechanichesckoye Obyedinenie (Penggabungan Mekanisme Optik Leningrad).
Kata Hong Sing, model kamera yang menggunakan negatif filem 120 tersebut menjadi pilihan pengguna kerana ia ringan, mudah dikendalikan dan mempunyai enam pilihan menukar lensa untuk merakam hasil karya mereka.
“Lomografi merupakan nama yang tidak asing dalam dunia fotografi analog kerana telah mengeluarkan beberapa model untuk dijadikan pilihan pengguna.
yang ni paling cun .
nak lagi lanjut dan selanjut-lanjutnya sila KLIK KOSMO 
aku bukan hape aku cepat teruja bila ada orang cerita pasal lomo nih . walaopon aku tak berapa nak pro tapi disebabkan aku loveeee gila .walaopon kamera digital atau dslr sekarang dah jadi satu trend tapi kamera lama macam nih yang aku suka . eh nampak sangat tipu aku lagi minat dslr cuma bajet tak deh jeh . kehkeh .so aku akan teruja bila ada orang cakap pasal lomo . *berapa kali nak ulang teruja* bak umpama bila aku mendengar lagu avenged sevenfold di kedai pak jabit macam tu lah terujanya aku .eh kenapa kedai pak jabit tak kedai pak mail ? lantak lah . so berbalik pada MASALAH PROBLEM nya aku cuma nak minta jasa baik kawan-kawan semua supaya rerajin lah klik nuffnang aku dengan heartbeat aku eh . heheh 
hadiah cun cun
bukan apa senang nanti aku dapt duit poket nak beli kamera nih . wahahaha
ok papai semoga ketemu lagi . MySpace

sila gelak lepas baca.

Tuesday, March 29, 2011

WHAT SAY YOU PEEPS ??? *mari bergossips girls

sekarang makcek sudah selamat sampai di alor star kedah . kerja juga sudah berhenti tidak lagi menjadi gadis dan bunga matanya lirih-lirih selalu rupanya manis2 ayu =.=
sebab konon-konon nak menduduki mute MUET 4april nih .T____T 
aku nih dah tua-tua baru nak periksa tuh nak periksa nih . dah la baru dapat LESEN L moto kereta. nak show off pon malu sebab bebudak spm pon dah ada lesen =.=  

so makanya tadi masa jalan-jalan dekat kedai nih nak beli nasi terjumpa lah magazine yang er aku tak penah baca . ye la muka aku nih layan magazine SOLUSI jeh :p .nak dijadikan puisi cerita terbelalak lah mata comel aku nih bila tengok satu artis nih . tengok sekali ingat majalah playboy ke cleo ke hape kan macam tak puas , tengok sekali lagi konon nak tengok lagi mesra gitewww . kehkeh choii minah nih rupanya. ingat budak cina mana tadi sebab dressing tak macam oranag ISLAM pon kann . bukan nak cakap aku sempurna dalam pakaian nih tapi agak-agak la kan kalao nak tayang kaki tanpa bulu tuh . bangga agaknya . aku dengan artis malaysia nih 2 3 kerat je aku suka tengok bukan nak kata aku tak patriotik ke hape tapi bila dah perangai macam tuh .aku memang tak berapa nak masuk lah . ohh lupa i look stupid when i speak malay . ouchh~


*ditembak dari google*

ohh sopannya, ayunya, cantiknya  beliau . pilihan ibu-ibu mengandung lah . 

*murai.com


*ditembak dari google*yang nie lagi cun =.=

ye cerita lama tentang dia dengan BF mat sallehnya sila klik BEAUTIFUL NARA
beliau tak masuk carta artis paling seksi ke macam fasha sandha ?
okay lah memandangkan blog aku bukan blog gossip maka malas lah nak bebel banyak .so chiow bebeh .

p/s buat warga kedah, tak nak belanja aku makan keh ? =.= 


sila gelak lepas baca.

MENCARI IDENTITI DIRI SENDIRI SUSAH KAN ? *entry panjang 1cm

*entry berkurun yang baru nak publish . haha*
Assalamualaikum peeps ! ada pernah rasa nak fofuler tak ? femes amos ke ? ada tak ?
tak ada ? nampak sangat tipu kan ? kan . mesti ada sikit la kan bila syaoitonnirojim tuh bisik-bisik kat telinga.
kadang-kadang teringin jugak nak jadi macam mereka yang sering dihargai, dihormati dikenali . okay dah stop sumpah aku tak reti nak karang-karang ayat bagai . sebab tu lah karangan aku dapat A2 . hurr dah la tak kreatip nak buat entry yang best2 gempak yang boleh buat orang komen beribu . eh eh orang yang komen tuh tandanya orang tuh hargai apa yang kita buat .so kalao anon ada komen2 patotnya anda berbangga sebab cik anon tuh dah baca entry anda . lepas baca siap komen lagi . baik betol kan cik anon . jujur lagi bagi pendapat. hikhik nie tak, ada manusia tuh dak suruh orang komen entry dia . dok suruh orang follow dia tapi aku tengok tak de plak dia komen entry aku tak de plak dia follow2 aku . aahh lantak la kan . aku usha blog dia kalao best memang aku follow jeh . tips dari bloggie ngek nih fahmie namanya . dia suruh kita balas balik kat orang yang buat camtuh  "ehem  saya suke datang blog awak dan tinggalkan comment, sebab tuan blog nie tak pernah nak datang ke blog saye dan tinggalkan comment. tengs awk" 
try la eh  :D 


ok seterusnya berbalik kepada masalah problem aku yang utama, aku sebenarnya keliru dengan identiti aku . aku tak tao aku siapa . bila tengok sekali pandang aku tengok macam fauziah ghous bila tengok 2x rasa mcam tiz zaqyah . aku try tanya orang ramai . dorang kata aku ayu raudhah . see aku pon keliru aku siapa =.= sampaikan kadang-kadang aku rasa aku macam manusia aneh .

manusia aneh
agak2 la kan kalao aku tanya kenal tak una ? kenal tak una budak baeq ? kenal tak budak separa matang ? kenal tak saiapanic ? kenal tak una panicc ? kenal tak makcek bukan nenek ? agak-agak la kan ada ke yang kenal bila aku tanya camtuh ? macam orang kenal siapa zack zukhairi .nahh ini lah identiti yang aku nak cari tuh . aku nak cari satu identiti yang bila aku p mana-mana orang akan kenal *poyo* contoh macam Ben Ashaari .nama yang unik dan senang ingat bagi siapa penggemar BEN10 .pastu plak dark batman lagi kan . macam pakcik mat gebu mesti dah tao dia punya dapur tanpa sempadan tuh dan kalao orang cakap pasal naz perasaan mawi yang suka kutuk aku mesti orang tao dia punya blog suratan kebetulan . pastu kalao orang cakap pasal pukoi memukoi nih mesti nub budak bukan sebarang budak . jangan buat lupa dekat si kontrovesi dan penceramah bebas si woot woot . dan juga macam ujang si gay mesti tao dia punya blog erti kehidupan tuh yang setia dengan yanamib beliau. tak cakap lagi pasal terbang tinggi2 .nie lagi sorang anak pakcik usop . pastu kalao blog gegurl cakap je hanis zalikha, fatin liyana , irine nadia , cik epal mahupon maria elena . sah sah semua orang kenal tanya je siapa pon mesti kenal punya nama2 nih .

eh eh sebenarnya aku tak follow pon gegurls2 nih cuma si maria ngan hanis je aku follow. hekhek aku lebih suka baca blog si echin nadiossa , cik nathrah .budak memotong fairuz . makcek shada wentz yang hebat ,cik nadia bayu ,miss senget ,sis lemongrass dari perth . dan okayyy sumpah banyak lagi yang aku suka klik bila nampak blog dorang kat dashboard. sorryy sebab tak list kan sebab kat sini aku bukan nak cerita pasal blog yang aku suka . tapi aku nak cerita pasal identiti diri . alah aku tak pomot pon dah sah-sah blog hampa semua meletopss habes .lihat saja lah followers dan pencapaian blog hampa dah masyukk kan so tak luak pon kalao aku tak listkan kan . heheh SO JANGANLAH NAK TACING BILA AKU TAK LISTKAN EH EH .^^
jangan risau aku tak guna pon falsampah macam nih .


jadi disini bukan aku mahukan kefofuleran mahupon kefemesan . tapi hanyalah sekelompok identiti . eh agak-agak kedai tok abah kokotiam ada jual dak identiti sekilo ? kalao ada boleh lah nak beli 2 3 tan .sesambil melantak koko tok abah . terbaikkk . *kalao tak merapik tak boleh ke sengal ? aku rasa macam nak bersara dari segala-galanya acc dari itenet nih . facebook aku dah jadi rumah hantu . kawan-kawan semua tak nak kawan dengan aku . si jejaka tak nak ngorat aku .macam mana aku tak frust . blog pon sama .mentang-mentang lah aku keja hari tuh . tak sempat nak update sesuka hati macam dulu .memang gila punya berhabuk bersawang dah blog nih . nuff pon dah macam tak berfungsi .mentang2 dah cash out rm50 hari tuh .tak membiak-biak plak dah la nihh . lagi-lagi tak penah dapat BE segala macam tuh . kdg-kdg jelez gak bila orang reramai asyik nak update blog pasal BE dorang bercambah-cambah .huu

kesimpulannya tak perlu pening-pening .sebab bukan salah sapa2 pon blog aku tak dikenali.salah aku jugak sebab malas nak update dan blogwalking .kehkeh bersyukur sudahhh . tak ada identiti ? tak kesahh .ok bai .
terima kasih kepada mereka yang tak jemu-jemu singgah blog buruk nih . terima kasih .
p/s dah berhenti kerja sebab nak amek MUET bulan april nih . tSsskk T____T baru nak amek muet .
sila gelak lepas baca.

Saturday, March 26, 2011

Jom Join Bloglist Man Yusoef


ni apehal header orang tua mana aku hamek ni ada kat sini plak ?? kalao nsem takpe gak dah la GAY TAKDE LETAK GAMBAR AWEX . phewww~
sentap nokkk ? nak lempang ke ? lempang la lempang la . kehkeh sampai hati la kan .ang dah warning awal2 tu yang aku nak buat .heheh 

hai abang man . i tak suka la blog u sebab  blog u takde letak gambar i kat sidebar . mencik tao . *dalam hati*
BLOG MAN YUSOEF tak best sebab apesal blog hang nak putih suci jeh ? konon nak cakap hang tuh suci la eh ? pastu pastu kenapa letak gambar konvo hang yang duduk comey kat situ .malu aku sebab hang dok usha aku bila aku p blog hang =.=
tapi tapi hakikatnya eh eh apehal tak de satu pon yang tak best nih ? pulun aku carik hat mana tak best tuh.
apa-apa pon blog hang memang terbaikk .
semua entry hang memang menusuk kalbu buat setiap usus aku tak kering-kering .heh
majulah man untuk parit sulonggg ! yeyeahh

nak join sila KLIK SEKUAT TENAGA SINI 
sila gelak lepas baca.

Wednesday, March 23, 2011

PEMENANG CONTEST MEREKA DAN KERETA MEREKA .*maaf lambat cm sipot update*

soory sebab aku tak reti nak managekan sebuah contest . dah tuh lambat pulak nak pilih pemenang .hurr
dan maaf buat yang tak terpilih . keputusan dibuat mengikut syarat dan diadili dengan beberapa orang juri.
jadi kalao ada yang tak puas hati bolehh lah rujuk semula syarat contest ,
so tanpa membuang masa mari kita saksikan .
para pemenang sila emelkan butiran lengkap kepada saya dengan segera .
unarazy2390@gmail.com

nama , alamat, no phone . itu jeh .

1st WINNER
erawatie (bagi akaun bank sekali*maybank kalao boleh)

2nd winner


3rd winner

saguhati 

hadiah yang tak seberapa . maaf la ye kanak-kanak tak cukup duit .

Tempat pertama : RM50 
Tempat kedua : baju lelaki atau shawl (pilih)                 
Tempat ketiga   : topup 10hinggit + cenderahati
Saguhati 2x : topup 5hinggit
-hadiah terpaksa ditukar tapi still tak lari tajuk .

ok bye . 

sila gelak lepas baca.

Monday, March 21, 2011

MAAF SAYA UNA BUKAN YUNA :p *SILA JANGAN KONPIUS

ASSALAMUALAIKUM MANUSIAAAAAAAAAAAAAAAAA SEJAGAT !
motif manusia tuh panjang sebab nak kata aku rendu kat hampa semua . rendu nak gedix-gedix manja beramas mesra bersama bloggie muchie froggy =.=  sebenarnya tak de lah sibuk mana pon . sempat je lagi nak tido doploh minit sambil buat aer liuq basi sesambil makan atas katil dengan aman . bukan nye sibuk mana pon. cuma otak aku dah jadi macam zomba dah . oh silap bukan zomba tapi zombie .dah tak boleh pikir dengan berhemah dan efisyen nak karang ayat bunga-bunga kat blog nih .

ok marilah kita berbalik kepada topic asal kita yang hendak dibincangkan ye anak-anak .sejak aku bekerja nih. bos aku memang panggil aku yuna . aah bukan bermakna aku stylo seperti yuna ataupon suara aku selunak beliau . malah bila aku sebut je ohh bulan tanpa segan silu hujan ribut taufan menderu-deru muncul .*benci.
tapi memandangkan nama aku una dan manusia sejagat begitu suka menokok tambahkan nama aku tuh dengan yuna . kenapa kenapa kenapa ? katakanlahhh . okay sebenarnya aku tak marah malah aku tersangatlah hepi sebab aku terasa begitu libress sekali . oh silap aku terasa begitu teruja dan kepoyoan terselah dengan riak wajah yang bangga tanpa malu .begitulah hakikatnya . so memang anak-anak beliau dan kaum kerabat terdekat begitu mesra memanggil aku dengan kakak yuna . ohh niceee~

oleh itu marilah semua bermuntah-muntah kejap dengan panggilan yuna itu dan gambar 'yuna' aku . kehkeh
eh eh semalam sapa yang pergi konvo dekat politeknik seberang prai penang ??? nampak aku tak nampak YUNA  takkk ?? aku juai bunga tepi jalan jeh . sapa tak nampak tak nak kawen =.=

oh alamakkkk terlebih la plak edit sampai jadi zombiee


beliau yang tidak membuat peace sangat gembira bergambar dengan yuna
eh beliau ke 'yuna' yang gembira nih ? =='


ohh yang ini kenapa ?

walaupon sangat sejuk ketika berada di UK nih tapi tetap gigih kan =='


*ok sudah lah setakat ini sahaja . penat lah . nak tengok final adik-adikku plakkk kat TV1 . suka betol aku dengan zaidd . comell ! heheh ok dah BYE .
sila gelak lepas baca.

Sunday, March 13, 2011

HAI SAYA SINGLE LAGI pilih lah aku jadi pacarmu :p

setelah bertahun-tahun tak merajinkan diri menulis sebuah karangan di dunia maya ini hari ini dengan bangganya aku rasa nak menaip terpuas-puas lah sikit kan . dan setelah lamanya tak dapat tag bab-bab award dan soalan-soalan maut nih akhirnya dapat lagi . si atok telaga putih punya kerja la nih kan . saja nak bagi aku rajin sikit.

okayy mari kita terjah soalan-soalan SPM tahun 2000 . eh patutlah macam penah jawab .soalan SPm rupanya.

Single, already taken, or having a crush?
: ehemm semestinya lah single . dah nama kanak-kanak comel . err err kalao nak merisik pon boleh . add je kat fesbuk . lalalala 


Nama gf / bf 
: apa itu gf/bf ? sejenis makanan kah ? =.= banyak ahh tak dapat dikira oh atok . 


Agak-agak umur berapa nak kawin?
:aku kalo boleh esok jugak aku nak kawen tapi al-maklumlah calon-calonnya masih belum kutemui . alahai tak yah malu-malu .ngorat je akuh =.= *btw setelah aku mengira bajet bajet aku agak umoq aku 25 kot baru kawen . eh eh sekarang dah 21 . lagi 4 tahun .kehkeh er lama pulak kan nak 23 lag ==''


Tema perkahwinan?
: tema ? taman tema waterpark ? pakcik radzi awal-awal lagi dah bagi warning tak yah buat besar2 sampai nak membazir kejadah semua . sampaikan dia kata buat kenduri tahlil makan bihun sudeyy . tskkkk kejam . so tema-tema ni aku rasa yang simple2 jugak oh . setakat panggil sedara mara kawan-kawan pon dah cukup . pastu mokcik salmeah plak kata dia tak bagi letak harga mahal-mahal.bukan nak jual anak katanya.bukan pula nak ukur aku nih ijazah ke apa . kesian kat encik suami masa depan katanya .


Beza sahabat dan kawan?
: ntah . sahabat lagi rapat dari kawan kot . 


Siapa sahabat anda?
: semua sahabat saya .


Tulis seorang sahaja true friend korang?
: ntah tak de kot . ada sahabat cam tak de sahabat . baik aku kawan ngan makbapak aku jeh.


Sila upload picture korang yang paling buruk..!
perlu ke ? setahu aku mana aku ada gambar buruk2 nih semua yang comel-comel saja=='


cunnnnnn nyaaaaaaa cam nak tercirittt


Sila upload picture korang yang paling hensem/cantik..!
kang aku upload sampai termuntah-muntah dok menatap gambar aku baru tao .hee


aku rasa yang ni jeh paling nsem . aku dah noktah . i love u rozmey .
bye =='


sila gelak lepas baca.

TOP 10 CONTEST MEREKA DAN KERETA MEREKA mai dah mai dah


mula-mula sekali aku nak mintak maap sebab lambattttt gila nak update pasal menda nih .tu lah gatal gedik nak buat contest jadah nih suma kan . oh ya aku memang tak bape nak hebah2kan contest nih so sikit jeh yang join. malas nak amek ramai2 kang sosah nak pilih pemenang ha .huuuu tak sabor betol nak benti keja boleh bersenang lenang bagai tiada apa berlaku . senang lenang nak berkentut-kentut bermalas-malasan dekat rumah . heheh gila sibuk kalah mokcik cleaner . huu dah la esok ada teori lesen . alahai nak rehat cuti pon susah . okay mukaddimah nak panjang nak buat luahan perasaan je kan .hee

okay sekarang pasal contest :
-maaf sebab lambat sangat update
-maaf sebab hadiah tak seberapa
-maaf kalao ada yang aku tak sempat nak jejak   balas blog korang
-maaf kalao ada terguris hati dengan contest ini
-maaf kalao er er anda tak terpilih. sumpah semua gambar cun bukan bermakna anda tak berapa cool tapi anda yang join memang cun di mata i .huhu . pihak juri yakni merangkap kawan-kawan aku dan aku sendiri dah buat keputusan muktamad.
-maaf maaf maaf kalao tak terpilih =.=
-maaf kalao curik dan tempek gambar korang kat sini












(tak de gambar. gambar tak leh curik sebab disable plak haihh)




eh eh terlebih 10 daaa~  huhu okay okay setakat ini sahaja
err harap-harap tak berlaku sebarang kekecohan dan ketidakpuasan hati .
mohon maaf aku ucapkan awal2 .
dan senarai pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat.insyAllah kalao tak sibok lah .


sila gelak lepas baca.

Tuesday, March 8, 2011

IMPIAN ANGGUN REES SKIN TV3 CARI AKU KAT KEDAI TADI :p

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


ASSALAMUALAIKUM peeps~

haihai manusia . sekarang terasa hari-hari mendatang berlalu dengan pantas dan efisyen sekali . tidak sempat aku nak berkentut-kentut dengan riang dek kesibukan bekerja walhal hanya melepak menunggu customer membeli bunga di taman . bangun dengan rajin dipagi-pagian dan pulang kerumah sudah kemaghriban . ini baru bekerja sebagai pekerja sambilan yang tak berapa sibuk di kedai bunga dan spa .kalao sudah bekerja sebagai tokey lain pulak ceritanya . lagi-lagi bila sudah ada suami disisi dan anak-anak comel yang sungguh hiperaktif. hailahh tak dapat bayang . =.= *malam nanti mesti mimpi kawin lagi*

zzzzzZZZzzzz
oh ya oh ya panjang betol mukadimah tazkirah kita hari nih ya murid2 sampai tertidur . grr~ hari ini tak ada apa berlaku cuma aku kena jaga spa kejap sebab ada sorang staff tak datang . pastu petang pergi kedai bunga plak. tenaga superman aku diperlukan =.= ketika aku sedang membuat kerja*drama saspen* tiba-tiba ada makhluk kakak datang menyerang dan memberi salam , aku inat beliau nak membeli bunga di taman.tapi rupanya beliau berkata beliau dari REES SKIN ke hape ntah ala yang setiap petang kan ada cita impian anggun . konon nak bagi kita jadi cam model selepas kita dapat rawatan rambut muka atau nak bagi slim lemak-lemak tak dikehendaki secara percuma . aku tak penah tengok pon tapi aku tao la cita tuh wujud kan.heh

beliau cakap hanya 300 makhluk yang terpilih nak dapat treatment percuma yang harga dia tak silap aku 200 lebih . yang untuk facial muka bagi hilang jerawat tuh kan . aku apa lagi terus membuak-buak nafsu aku nak p .dah la percuma . memang best gila esok muka aku dah cantik macam tiz zaqyah .eh lupa tiz yang muka macam aku  haxhax tapi apabila beliau berbincang dengan boss aku . akhirnya bos aku memutuskan beliau tak nak terima dengan alasan beliau sendiri pun dah ada spa yang boleh buat facial muka kat orang .musnah harapan aku nak muncul kat tv dan pakai baju pengantin yang lawa2 tuh . T______T



kesimpulannya selepas aku pikir-pikirkan . ada baik juga bos aku tak terima .sebab-sebabnya :
-macam was-was gak betul ke kakak pink itu dari impian anggun sebab seriuosly belia tak tunjuk kad apa pon .terus bagi pamplets pasal offer dan suruh daftar rm29 .
-takut tertipu
-bukan senang nak dapat offer sebab beribu-ribu kot orang yang daftar nih so peratus nak dapat tuh memang susah la kan . habeh 29 hinggit camtuh jeh
-dan lastly aku belom bersedia nak masuk tv  dan disunting menjadi model :p

okay itu sahaja .aku melaporkan . selamat menjalani kehidupan dengan sempurna .sebelum ituh layan lah dulu hantu kak limah nih di kedai bunga . kahkah papai




sila gelak lepas baca.

Sunday, March 6, 2011

WHAT THE hell IS LOMO ?!



sudah lama aku mahu publish kan cerita pasal nih .dan sudah beberapa bulan yang lalu juga aku mengalami kecintaan terhadap binatang comel ini atau lebih mesra dipanggil lomografi mahupon polaroid camera . binatang ini sangat murah dan sangat vintage sekali . ya walaopon kecintaan terhadap dslr lebih membuak2 namun memandangkan poket duit kuh tak pernah cukup dari seribu maka berkuburlah saja lah harapan itu sampai lah aku kawin dengan anak raja dan diharapkan beliau sanggup memberi hantaran dslr kepada kuh =.= *nak dapat free dari contest pon susah .*huhu

first sekali aku minat dekat lomo ataupon kamera dulu-dulu nih sejak aku tengok cerita korea tahun lepas, ntah dia guna kamera nih .memang cool gila . pastu kan dorang suka pakai camera yang terus kuar filem terus tuh kan .so aku ingat kat korea atau cina jeh ada tapi rupanyaaaaaa kat malaysia dan kat penang pon ada dan dah lama menda alah ni wujud . apakejadahnya aku tak tao . haishh lepas tuh beberapa bulan yang lalu barulah aku berjaya menjejaki beberapa web yang jual dan tayang gambar-gambar yang cun dari lomo nih . nak tengok contoh-contoh gambar yang dihasilkan ??? sila jangan malu-malu klik dekat bloglist aku yang bernama the lomo is awesome . kat situ ada blog yang boleh explain dan intro pasal lomo jugak klik dan lihat betapa lomo itu lagi seni dan murah juga . heheh memandangkan aku sudah bergaji sikit-sikit maka aku tengah berusaha merembat satu dari makhluk-makhluk aneh ini . yaw kat facebook pon belambak orang jual lomo dan aku sudah menglike kesemua mereka .haha hoyeahh . tak sabar tak sabar .

dan ini antara lomo camera yang aku sukaa dan aku rasa nak beli holga atau smena lah . heheh lomo lagi cun kalao letak lens bagi nampak macam dslr sikit . haha lomo ini kebanyakan guna filem  anak-anak  yang digital pon ada. tapi aku suka yang film . bukan bukan aku suka yang murah saja . haha




fisheye pon cun lagi-lagi lens dia macam dslr 



menda nih boleh tangkap gambar buat frame bebanyak .cun .

yang ini plak underwater camera . superb .

sisi belakang yang tak de pic view sebab guna film .








these awesome picture were taken from google .
sorry if those picture is yours.

amacam ada rasa tergugat nafsu tak ???  sila cakap ya ! tu belom aku kasi show off gambar yang disnap guna lomo nih lagi kang habeh semua lomo kao rembat plak kang . hee
ada sesapa yang minat dan tao kat mana menatang nih jual murah? jangan malu-malu share angan aku eh eh heheh aku tengah tak sabar nak beli nih . heee


sila gelak lepas baca.

sepatah dua kata

apesal.com