Wednesday, February 23, 2011

AKTIVITI TERLARANG MASA PERHIMPUNAN *SIAPA TAK PENAH BUAT MEMANG NERD !

selamat malam para pembaca yang sentiasa cun kachak bergaya . sihat sejahterakah anda hari ini ? jikalau tidak sihat silalah berjumpa dengan er jumpa lah sesiapa yang anda rasa mahu jumpa . jumpa saya nak masuk minang pon takpe . saya tak kesah . *pangpang

ok sesi skema ini aku adakan sebab nak mengimbau kembali kenangan time sekolah bagi yang p sekolah je lah kan . pusat serenti tak termasuk . macam biasa bagi yang sekolah hari ahad perhimpunan hari ahad la kan .bagi yang hari isnin , tak kan nak hari sabtu plak kan . so setiap hari isnin memang hari yang macam hell la sikit2 kan bagi pelajar yang bermasalah negara .siap sedia nak kena sebut nama . aku dulu banyak pindah2 sekolah . ada sekolah yang tiap hari ada assembly . cuma hari lain tuh kejap jeh tapi muak jugak la kan tiap hari nak ngadap pengawas yang belagak bagus .bila ngah assembly nih macam2 rupa ada , ada muka toya,muka bosan, muka separa sedar dan bila dah bermuka2 nih macam2 lah plak aktiviti masa lapang perhimpunan diadakan secara berjemaah.

ehsan google . ini bila perhimpunan berdiri 

ehsan dr google . ini bila perhimpunan yang duduk

  • dok main tulih-tulih huruf kat belakang badan orang dengan jari pastu pakat dok teka apa yang kawan tuh lukih .pastu kena pandai-pandai nak tukaq tempat bila time tukaq giliran . heheh
  • kalao perhimpunan yang stail duduk dalam dewan tuh best lah kan .boleh lah siapkan keja sekolah hat tak siap tuh . ala biasalah semalam sibuk jaga anak kucing dan anak kunci kan . biasalah kan .
  • time ni lah baru dok gedik-gedik nak ketip kuku ,pakat dok pinjam ketip kuku kawan .kalao takdak ketip kuku, hang ketip guna gigi la nampaknya . pulun lah hampa dok gigit kuku kan kan .
  • pastu kalao dok kat dalam dewan lagi . boleh lah kutip kutip batu kecil untuk men batu selambut ka batu seremban ka kan nanti . pastu kalao bosan boleh men baling-baling batu kat kawan mahupon cikgu . heheh
  • dok nyakat kawan-kawan kat depan .geletek geletek dia . pastu kalao yang perempuan dok nganjing tudung orang depan buat pintal-pintal suka hati mak bapak beliau jeh kan . time kecik2 je nih kalao yang menengah buat ikat2 tudung memang nak mati la kan . habis kedut tudung weyh .
  • pastu dok p tandas kononnya nak kencing tapi dok melepak dan buat kerja-kerja terlarang .haishh
  • yang perempuan kalao tak gossip time perhimpunan memang tak sah . sekali cita pasal kak joyah beranak kat tandas lah . kak jenab kena tangkap khalwat kat supermarket lah .pak mat kawen org indon lah.  macam-macam la kan .
  • yang lelaki plak aktivitii paling menyerlah sekali adalah tidur lah . ala lelaki setakat tidur berdiri memang no hal la kan .kacang goreng katanya. kalao duduk kat dewan . ha memang tak nampak kepala dah . 

yang ni bila geng otomen buat perhimpunan haram
so amacam ada ke ciri-ciri berikut ? ecehhh tak ngaku konon . sepak kang sepak kang .heheh ok ok aku chow dulu . banyak kerja lagi nih . bye weyh . aku rinduuuuu gila nak komen mnemngomen entry orang .huhu
*semua ini tulisan aku sendiri dengan merujuk sumber-sumber berdekatan .
*mak aku dah suh tukaq nama blog budak separa matang ke matang . hahaha aku syak sekarang nih aku dah matang . kan kan ?wahahaha yesss saya matang . silalah ngorat tanpa malu . haxhax 


sila gelak lepas baca.

26 comments:

fyfy iqbal said...

sumpah pernah buat salah dua atau tiga di atas :D tehee . terbaikkk !

shahjiehan said...

oo..ini ke makcik bukan nenek!! hehehe


jom baca dan komen Alien Workshop Vs Alien Malaysia

Zala Wajik said...

memang nerd lah siapa tak pernah buat ! HAHAHAHA ~

c-serak said...

otoromen pn smbng belajar ke?
hehe

Muhammad Iqbal said...

tobat aku pernah buat kebanyakan statement kat atas tu, favourite laki mmg tidoq la..tapi aku nerd sikit walaupun bukan pengawas, tak tidoq tapi baca buku sampai kena marah dengan cikgu.

Hijab : Perlindungan Zahir Batin Buat Muslimah

hiro said...

lama betul tak menghadiri perhimpunan..keh2

SaYraH WonDerLanD said...

rindunya zaman sekolah dulu. Heee Sarah paling setuju nombor satu! Men lukis huruf belakang member. Lawokk!!

FariehanIbrahim [LBC] said...

haha! slh satu wjib buat.
pergh! rindu nk p skola balik. T.T wuwuwuu

PeNgEmiS dUniA said...

mak nak cakap dah tua , bkn dah matang la :P

::Miss Pikon:: said...

part bergosip tu mmg xboleh nak elak. asal ada peluang. ngeh3~~

p/s : jln2 melawat geng KBU :)

MAKCEK bukan NENEK said...

@fyfy iqbal haha mesti penanh buat jugak kan .heheh

MAKCEK bukan NENEK said...

@shahjiehan bukan bukan tapi datin bukan makcek .kehkeh

MAKCEK bukan NENEK said...

@Zala Wajik haha nerd tuh comey . hahah

MAKCEK bukan NENEK said...

@c-serak otomen skang dah maju . haha tak de spm tak leh keja .

MAKCEK bukan NENEK said...

@Muhammad Iqbal haha memang laki dgn tidoq mmg tak leh dipisahkan . hehex

MAKCEK bukan NENEK said...

@hirop la jadi cekgu mesti selalu join perhimpunan .haha

MAKCEK bukan NENEK said...

@SaYraH WonDerLanD haha tu lah pasal . best kan buat cmtuh .haha

MAKCEK bukan NENEK said...

@FariehanIbrahim [LBC] mmg wajib buat kan .hehex tu lah rendu pulak kan .

MAKCEK bukan NENEK said...

@PeNgEmiS dUniA sampai hati bagi lah sokongan moral sikit . wahaha

MAKCEK bukan NENEK said...

@::Miss Pikon:: heheh gosip tu mcm dah wajib kan . hikhikx

nub said...

aku suka gila lena time perhimpunan. syiokk abaq ang..sampai skali tu aku lena smapi tegolek. hareemmm

aLieF si Muncung ManiS said...

wahai budak separa matang..eh..silap,,mak awak dah suruh tukar gi budak matang..hehe..alief selalu buat yg lukis2 belakang tu..dan alief selalu juga buat kerja sekolah time perhimpunan duduk dan paling selalu alief buat adalah aktiviti tidur...haha.. dtg la baca..kalau sudi,jadi la kawan alief..hehe.selamt brkawan..peace.

ENTRY baru ALIEF..alasan-alasan yg konkrit utk orang yg suka lambat.""

Lizzie Yasmin said...

waktu perhimpunan keje aku kene angkut org pengsan jer.. apa lar.. mcm ambulan plak..

MAKCEK bukan NENEK said...

@nub kahkah hang memang gila nub . haha

MAKCEK bukan NENEK said...

@aLieF si Muncung ManiS kehkeh tu la pasal kan .yaw selamat berkenalan ^^

MAKCEK bukan NENEK said...

@Lizzie Yasmin haha pengawas keh ? kehkeh

sepatah dua kata

apesal.com