Friday, December 31, 2010

i kiss u , u kiss me . selamat tahun baru ^^

Assalamualaikum peeps .hai kcahak baru balik semayang jumaat eh ? aww patotlah suci je i tengok muka u.nak ngorat boleh ? aaa gila gila.
sebelum tuh mari kita nyanyi lagu Today My life Begin hasil nyanyian pakcik bruno mars kita. oh x suka ye ok lah kita layan lagu alesana~early mourning plak eh ? x suka jugak ? ok jom nyanyi lagu sepohon kayu .
MySpace

hari ni blogger pakat dok update pasal new year dan azam baru . hari tu pasal bola .so aku pon nak update sal new year jugak lah kan .hex sebelum tuh kan kan macam2 kita boleh tao pasal berita terbaru kt blog tak yah tgk paper pon dah tao apa yang berlaku dalam blog .Banyak info yang aku dapat,so bila ngah sembang2 ,boleh lah aku nyampuk2 sal berita semasa .contoh sal kejadian yg pelik2 cam pakcik gay ,pasal sibling loqlaq x dak agama ,pasal artis pasal negara,pasal macam2 lah kan yang aku boleh tao. so ingat ngadap laptop nih sampai x nampak dunia luar ke .sekarang katak dah atas tempurung dah . .
google : haji hussin rahman pinjam gambar sat na .
dunia komputer lagi cepat news tersebar . tv pon aku cam dah malas nak tengok .sampai hari tuh ayah aku mai tengok apa yang aku buat . whoaa selamat time tuh aku ngah taip pasal migrain ,cuba kalao aku ngah tengok redtube .mampus aku .haha *x dak makna lah aku nak g sana tambah dosa*aku layan utube je download lagu .hee
ehsan google
so aku pon cita lah kat ayah aku sal blog aku .dia tao aku ada blog tapi aku harap dia x rajen nak stalk apa yang aku tulih .haha malu tao nanti . haha dorang dah la salu bukak intenet . aaa kadang2 aku bangga dgn dorang.banyak membaca , x kira dari mana sumber nya .tapi sekarang lagi hebat .apa2 je intenet .aku je x ikot jejak langkah dorang suka membaca .baca komik i suka lah .heheh

ok ok tetiba aku tingat ayah aku baca blog aku blog budak separa malang . hahaha MATANG la ayah ,bukan malang .haihh  pastu aku cakap sal nuffnang , aku dapat duit .kehkeh .pastu ayah aku halal ke ? halal la kan sbb kita tolong pomot then dapat duit .camtu la kan ? .err ok aku x tao pape sal nuff sebenarnya .hex

pastu lepas ayah aku tengok apa yang aku buat dan boleh dapat duit plak . terus beliau pegi amek buku tebal2 yang reader digest punya tuh . haa umah aku belambak . dia terus bagi suh aku letak rumusan dalam blog .mak aii dah la english mampus la nak translte .huu .tapi cara belia tuh terus bagi semangat untuk terus berblogging .sayannggg ayah .kehkeh .
pastu beliau cakap nak pakai unify plak kan kat umah ganti wifi tm . awww tapi aku jual mahal .aku cakap la TM wifi yg sekarang pon dah best .connection laju jugak walau kat kampung .beliau kalao dengan aku mesti nak cakap sal IT2 nih mentang2 la aku amek It kan .saja nak test power tuh hax
MySpace
ok ok tersasar jauh . ingat nak cerita pasal azam je tadi .tapi bila bukak cerita pasal ayah ibu .aku mmg x boleh nak berenti cita pasal dorang .
cant tell how much i love them so much . heart both of u . aaa

ok ok nant new entry nak buat pasal azam je . hehex
sila gelak lepas baca.

Thursday, December 30, 2010

Saya lah awex Raja Gopal

Selamat Petang semua ^^ dah lunch ? dah tengok bola ? grrr
semalam x kira lah fesbuk ke myspace ke frenster ke tagged ke blog ke twitter ke
penuh dengan status pasal bola . hari ni juga masih ada yang mengaum .
syabas korang memang bersifat patriotik .aku yang x tengok pon tao apa yang berlaku hasil dari kerajinan mereka yang mengupdate pape je sal bola .heheh aku pasti muka hampa macam ni tyme tgk bola.
rembat dekat google

semalam saje si fan page khairul fahmi dan juga  blog awex beliau Elia terus memuncak naik . hamboi hampa lepas menang terus pakat dok like naaa . habeh semua player team korang add dan like siap awex2 dorang korang sapu.haha .jangan patah hati ya gadis remaja sekalian .
ada plak tuh habeh semua yang berkenaan ngan bola suzuki la anti indon lah .
hahaha memang hebat lah tsunami kali nih .haihh

hat yang sebelum nih kenai nama pon dak .muka lagi la x kenai terus kenal terus tempek poster player malaysia kat bilik .ganti ronaldinho .wahwah hebat hebat . patriotik betol .
apa-apa pon jangan dilupa .bola bola jugak .semayang jangan lupa .
dah solat ke belom ?
MySpace
sila gelak lepas baca.

LUCKY LINKER BY AMIEY LEE

aku nak try luck aku kat sini plak .
sobs sobs minta2 la menang .huhu
nak join lucky liner dari cik amiey

syarat-syarat nak join :
bila korang letak link korang kat mister linky cik amiey
hadiahnye adalah sehelai T-SHIRT.......
TETAPI JIKA ANDA ADALAH FOLLOWER..
HADIAH AKAN JADI DOUBLE...
MAKSUDNYE 2 TSHIRT UNTUK ANDA DAN PASANGAN ANDA
JIKA ANDA BUAT ENTRY....
(copy keseluruhan entry ini sahaja dan tulis tajuk "LUCKY LINKER BY AMIEY LEE")
HADIAH AKAN JADI TRIPLE....
2 HELAI T-SHIRT + HADIAH MISTERI UNTUK BUAH HATI ANDA
(buah hati : anak/ibu/ayah/MIL/FIL/siblings/bff)
NOTA PENTING : SILA TGLKAN KOMEN DIRUANGAN KOMEN ENTRY INI YE.. SAMADA ANDA HANYA LINK/LINK+FOLLOWER/LINK+FOLLOWER+ENTRY
di  entry ini : akuamiey pheeewit

nota dari saya :
dah jadi follower dah letak link dah buat entry .
sila lah bagi sy menang .kehkeh


sila gelak lepas baca.

Wednesday, December 29, 2010

pukul berapa dato harimau ?

perlawanan dibatalkan atas alasan tertentu .
sekian terima kasih .

ok ok ntah sapa la nak percaya kan . wahaha
malam ni fesbuk ,blog dan lain-lain pasti sunyi dan berhantu .hoho
suma pakat mengadap tb la nampaknya.
macam aku yang rumah sewa x dak tv , tepaksa la tengok lappy .
tapi janagn risau kat fesbuk nanti pasti ada je tangan2 yang rajin mengupdate score trkini
pastu dekat chat yang selalu aktif , blog cyber group kat situ nanti mesti ada je yang tolong update .haha
umairah dok pulun cari web tv1 . haha dia memang semangat bab-bab bola nih .
aku ? biasa je . wahaha cool gitu .hax

ok selamat menonton . sila awasi mata anda dari pancaran laser .
ha pastu jangan dok menjuling cari julia perez lak masa dok tengok bola tuh .
selamat masih ada gambar suci sikit dr google
ok selamat menonton . Malaysia boleh !. hoyeah hoyeah.
MySpace

sila gelak lepas baca.

Jangan Sampai Ternoda dan Dinoda

google love anon ^^
ohoii orang kampung .dah lunch ?
anon-anon yang x puas hati sihat x ?jangan lupa melontarkan kata-kata manis lagi ok (:
saya perempuan saya ok .hox
ya ya fitrah lah ,punya haters kan anak-anak .macam bagus je dorang nih pandai mngutuk tapi x pakai nama .pejadahnya . ang kata pi lah aku cam na pon aku x de nak gedix2 kacau hidop ang .
haters make me cool . awww i love u bebeh . muahmuah .
MySpace
ok ok abaikan si anon . buat habeh tenaga je .kasi sunat sekali lagi kang .
nak cita pasal aku je nih sampai muntah .baldi disediakan . jangan risau .
tadi aku p medical cekup .awww rasa macam pestime .pestime ke ? ntah aku dah lupa aku dah penah buat ke belom .hoho biasalah penyakit lupa aku memang dah sebati .

terketaq-ketaq aku selamat si umairah tu ada .  kalao x aku mesti nampak cam badut .p kat kakak kaunter ,kata nak buat medical cekup . dia terus suruh p kencing dalam botol .wahaha gila kot . tercengang aku . pestime buat urine test kot. ahaaa kolot betol kan aku .dah la x de nafsu langsung nak membunag time tuh . si maira dah gelak dah .aku lagi la x tao nak buat apa . nak buat camna . pastu amek je botol terus masuk toliet terus rasa nak membuang . ok dah stop .

pastu cek mata timbang berat ukur tinggi . err baru tao tinggi aku 154 je ?
aku ingat 160 . wahaha rasa cam tinggi . patot la pakcek makcek asyik kata aku comey je =.=
berat aku cam biasa . 40 je eh eh dah naik sikit dalam 43. hoyeah hoyeah .suka suka .pastu cek jantung cek semua-semua . doc tu kata anda perempuan, anda ok je .ok terima kash doctor .cium-cium tangan terus balik umah makan nasi .lapaq .haihhoh klinik dekat je ngan umah aku .heheh
ok papai peeps . x suka jangan baca terus blah ok sygg (:
MySpace
sila gelak lepas baca.

Tuesday, December 28, 2010

Otak-otak dan Facebook

Assalamualaikum peeps !
dah makan ? ohh puasa ? bagusnya .haihh

ok ada apa dengan otak-otak ?
sedap lazat superb ! memang dah sekian lama tao .
kalao balik kampung kat johor mesti wajib bawak balik segerombolan otak-otak untuk dibawa pulang.
heheh tapi ni bukan nak cita pasal otak-otak .nak cita pasal otak manusia nih.
otak laser betol .haihh *credit to pereka cerita.
otak hijau
err ok dah lupa apa yang aku nak bebel .tukar topic la eh eh .*suka hati je kan *
papepon mari layan video nih .



amacam ? haha memang lawak kot julian smith nih .
banyak video beliau . lawak bodo2 je beliau nih .haihh
sila gelak lepas baca.

Aku nak masuk Bloglist gempak Wan Hazel

tolong gelak secara berjemaah ok .
ni entry kedua untuk penyertaan bloglist blogger yang aku suka .



TUTUP : 11.1.11

ini salah satu feveret blogy yang aku suka nak terjah setiap hari .
blog ni blog tutorial . macam2 tuto ang nak blajaq mai sini .
tuto nak masak ang p blog mat gebu . heheh

ok mula-mula 
nama paling femes : budak separa matang *aku sangat blurr dalam pemilihan nama*haihh
url blog x matang nih : http://saiapanic.blogspot.com/

kenapa aku nak masuk eh ? senang je sebab blog beliau trafic mesti dasyat kan .
so harap-harap trafic light beliau dapat dikongsikan bersama dengan aku .wahaha
*aku juga blurr dalam memberi alasan* tapi yang x penting bukan untuk populariti.

blog wan hazel ni kan aku nak cakap lah .
memang superb lah .macam-macam tuto kao boleh dapat .
lagi-lagi pengguna photoshop cam aku .
memang xcited habeh .
so kalao aku nak edit apa-apa ke mesti aku rujuk bolg beliau .
dah banyak edit yang gempak aku lahirkan dari blog beliau
macam  entry ini ya . haha sumpah memang buruk dan still amatur punya edit
x pa x pa blajaq sikit-sikit . haohh
header beliau sja dah buat aku melehleh . kreatip gila .huhu
ok dah sekian .

sila gelak lepas baca.

Monday, December 27, 2010

Benci itu gila

kenapa aku cepat membenci manusia ? laki ? huh ? bitch ? haaa ?
cepat bosan bila buat sesuatu .cepat muak dan menyampah, cepat x da feeling dan cepat pelupa juga .

aaa and hell yeah . aku tao bila aku membenci dan x suka orang lain ,maka akan muncul 10 orang yang akan membenci kita semula. pedulikan . aku x penah kesah . kalao aku kesah sampai nak hangen mengedix menangis macam pompuan gila pon belom tentu ada orang nak pujuk . sekali lagi aku x kesah .

dah lama aku rasa yang aku memang x layak disayangi dan punya kawan . ada kawan ? ya ya memang ada .banyak sangat kawan !.  kawan saja . x da perasaan kawan . saya juga ada kawan belakang mengutuk . bagus .

sekian tamat . sekarang emo semakin bertambah . cepat nak hangen .
bye
MySpace
sila gelak lepas baca.

Lelaki juga sangat leceh !

ingat perempuan je ke yang leceh ?
dua dua sama je .
HAHA

pinjam google

mari sini nak senaraikan sikap lelaki yang selalu kata diri dia macho tuh !

*suka ego lebih konon nak jaga standad . standard apa aku x tao mungkin standad KBSM . ego melampau2 sampai tidak peduli perasaan sigadis . Sifat ego dengan lelaki mmg lah x dapat dipisahkan sebab dgn moto ego ni dorang mempunyai kuasa veto supaya tidak menjadi dayus dalam memimpin kaum wanita terutamanya dalam rumahtangga.Tapi janglah sampai melampau-lampau egonya ya pakcik .Apa salahnya sekali-sekala mengalah .kurangkan ego tingkatkan prestasi.

*suka nak meninggikan suara . alahai kao ingat suara kao yang macho garau tu sesuka hati mak bapak kao je nak menengking ? Salah sikit je nak tengking-tengking dan ada juga berkait dengan ego .*jaga standad lagi.haih nak marah-marah pon jagalah sikit . bukankah menegur dengan lembut lagi berkesan . tapi kalao pompuan tu dah naik kepala jangan nak lembut lagi . jangan jadi dayus plak .

*Suka jeling juling tengok perempuan seksi cun cantik ye cik abang ? suka usha-usha eh ? memang la sekali pandang tapi sekali pandang tu mao berjam kao ambil masa nak usha . haihh jagalah perasaan si gadis sama.

*Suka membakar duit-duit membeli rokok . ahaaa mostly aku rasa yang ni yang paling dibenci wanita tapi bila dah cinta ,semua jadi heaven ye cik kak . laki kao hisap hembus2 depan muka kao .kao rasa nikmat eh .aa nikmat tu x kemana. ntah esok lusa memang sehidup semati la korang . Si lelaki sanggup menghabiskan duit beliau kat rokok dari beli menda pekdah lain .haihh  Katakan x nak kepada rokok plizzz ^^

*pengotor ? ada ke ? ada kan kan ? heheh seluar baju kao pakai berulang-ulang kali , x pakai dedoran x pon perfume. x yah mahal-mahal pakai dashing pon aku suka .haha dah tu buang kahakk meludah suka hati . aishh kao ingat bila becinta ni aii boleh terima semua ke ? jaga hati ai cik abg . dalam hati ni mao nak termuntah darah dah nak cakap takut cik abg terasa kang x pasal2 akak plak yang makan penampar .hee

*pentingkan kawan-kawan . memang la berkawan biar seribu tapi sampai kawan tu pon dah jadi cam awex kao . apa kes . Ada je yang sanggup batalkan date*date nak beli baju kawen*jangan nak date sangat lah kalao belom kawen tuh . lepas kawin kao nak date tiap masa pon x kesah .sanggup abaikan si gadis bila dah lepak dengan membe2 dekat mapley .bila dah main bola ke futsal ke dengan kawan-kawan . ahh x de makne nak ingat awex2 dah .tapi bila awex kao nak kuar ngan membe dia kao x kasi plak . pejadah nye lah .Laki juga lebih percaya cakap kawan-kawan . jangan sampai kawan makan kawan plak .Sampai snggup menipu konon nak jaga maruah depan kawan beliau .

*Panas baran  yang amat ! kadang-kadang salah si lelaki tapi pompuan plak yang kena marah sampai fobia dan trauma cik kak tuh .macam dah x da tett plak kao kan bila nak cari pasal dengan pompuan . salah sikit nak sepak terajang ,penampaq ke penumbuk ke . setakat nak tengking tu x pe la juga even mulut si gadis dah muncong 14 .ingatlah sikit pompuan ni cepat sensitip .nampak je kasar tapi hati ada taman weyy . nak cari lawan pon jangan la dengan pompuan yg lemah ni .Mana sifat kasih sayang kalao asyik nak sepak terajang je.

*sudah-sudahlah penat aku nak listkan . entry ni bukan untuk mengaibkan mahupon mengutuk kaum lelaki yang aku cintai . haha cuma mengingatkan perempuan juga punya perasaan . so konklusinya perempuan dan lelaki masing-masing punya kelemahan . Kelmahan itu yang perlu diperbaiki untuk mewujudkan suasana yang harmoni dan aman damai tanpa  tercetusnya perang dunia rumah tangga .
kawal nafsu kawal minda kawal amarah .
*jangan sampai ternoda .


*jangan nak attack aku melulu kalao ang baca x habeh .nanti aku list hat pompuan plak .hoho
sekian wassalam .
MySpace
sila gelak lepas baca.

Sunday, December 26, 2010

perempuan sangat leceh !

aaaaa
lecehnya aku .
aku sangat leceh
*jangan serang saya *
gila gila
MySpace
buat semua benda dah x da semangat x da nafsu.
nak hupdate nak bw nak on9 fesbuk nak makan nak minum .
dont know what should i do now .
maafkan saya , maafkan aku .maafkan gua .

*luahan x matang dan buang masa .
bye
sila gelak lepas baca.

Saturday, December 25, 2010

Contest Dimana Sahabat Baik Anda

*aku dah boleh bukak blog untuk contest saja kot*hee
klik sini bicara dari hati
entry kedua kali ni plak masih x malu nak join contest .heheh
kali ni nak join contest dari cik aisya humaira
contest ini adalah pasal sahabat baik anda .
so gambar yang aku taruhkan adalah .jeng jeng jeng

klik untuk membesar bagai juara

cerita sikit tentang gambar ini ya .
gambar yang belon-belon tuh time jamuan hari raya . beratus kot gambar yang kami snap.
yang gambar cam nak fly2 tu plak . aku nagn umairah .paling rapat time sem1 dan sem2.
yang ramai-ramai tu dekat cameron .holiday kami ramai-ramai yang pertama.
gambar itu sedikit terabor sebab aku cakap pakcik bas dah tinggalkan kami .aku je kecoh sampai
tertoleh-toleh kebelakang .hat lain poyo je dok gelak2 amik pixca.hee

oh ya mereka semua girlfriends aku yang hawt gitu dekat kolej.
coursemate aku yg sama-sama berjuang dalam dip teknologi maklumat.
siyezly mula-mula kenal sampai sem2 kami memang x rapat sangat .
walaupon x ramai tapi x la rapat sangat .masuk sem3 sampai sem5
sumpah rapat gedix3 gitu . time nie la dah boleh get along dan dah boleh rasa dah kimia antara kami
siap bagi gelaran geng gegey *haha ayat memang x bley blah*
lepas tu asyik nak hangout je sama-sama .memang semua jenis kaki jalan .
kaki gedix dan kaki gosip .heheh bila ada masa je asyik plan2 nak kuar gi mana-mana.
penah naik motor ramai-ramai .naik kereta drift reramai malam-malam sebab nak p kolam air panas.
heheh semangat je kalao bab2 jalan nih .
tapi sekarang dah habeh sem .dah pakat nak bawa haluan masing-masing.
tapi jangan risau fesbuk dan blog kan ada .sampai bila-bila pon akan jadi kawan baik aku .
ok dah papai 
MySpace

sila gelak lepas baca.

Contest Into The Mirror

hari ini aku rajin dan aku nak join contest
banyak-banyak . haha bagi nampak tamak sikit .
heheh
beliau yang buat contest

exceli contest ni aku jumpa dekatblog sandiwara syafiq rosli .
heheh suka hati je tuka nama .hax
x de sapa nak tag aku so dengan x malu aku join contest tanpa ditag .haha
cam best je kan . so aku terus je godek2 cari yang pix ngan cermin .hox
so siapa-siapa nak join jom terjah beliau di http://hifaz-phat.blogspot.com
so here da pix yang aku taruhkan untuk hadiah 1 juta tersebut .hox



klik untuk membesar bagai juara

ok pastu nak xplain sikit pasal gambar .
mak aihh banyak kot gambar .memang tamak ah kao nie husna .hee
ok ok gambar pertama yang dok sengih konon2 ngah betol tudung tuh
kat toilet masa nak semayang*riak ke apa ni ?* haha kawan aku
yang baju merah tu yang snap .pastu gambar 2 orang tuh aku ngan kawan aku tuh la si mawad.
tyme ni dekat toilet Alamanda putrajaya . oleh sebab alegic tengok cermin besarterus je snap . haha
yang gambar duduk baik punya nampak pinggan tuh
plak kat pizza hut alamanda jugak . terkejut tengok cermin 
tepi meja makan .terus snap gambar lagi . muahaha tercenganag waiter antar pizza tuh .
yang muka herot-herot tangkap gambar sorang-sorang tu plak
time kat toilet RnR mana ntah .ada orang masuk terus cuak tengok kot lain .haha
kantoi la nanti syok sendiri depa cermin .
dan kesimpulannya semua cermin toilet aku kerjakan dengan rakus.haha

nak tag mereka lagi. haha
nany
cik piah
cik payung
dan semua kawa2 yang nak join boleh klik link yang aku bagi tuh^^

tuan contest boleh x macam nie ? heheh
kalao ada salah silap tolong tunjukkan saya budak baru belajar ^^

sila gelak lepas baca.

Friday, December 24, 2010

warghhhhhhhhhhhh susah gila !

pinjam google

susah gila gila gila nak tukar template nih .
lagi susah dari segmen abg ben yang
sedang berkumandang di udara blog beliau .
tadi dah try dah .memang la cantik gila template dia.
merah merah gitu .tapi agak berterabor dengan coding yang aku tambah2 masa template yang lama.
pastu habeh berterabor widget2 aku .
dah betolkan tapi still x nampak cantik dengan
tulisan lah dengan sidebar lah dengan pages lah .

stress sampai x makan lunch lagi nih .grrr .
baru nak pakai template cantik2 macam blog korang .
huuuuu last-last pakai balik yang lama .
selamat dah backup dulu . kalao semangat smpai x backup
mao kentot berdarah aku . silap-silap sampai delete trus blog . heee
nanti2 lah nampaknya nak kena godek-godek lain .
haishh p makan dulu lah .

p/s sapa sapa yang tao kat mana tempat paling senang nak tukar template
mai habaq kat aku naa .nanti aku bagi
kasih sayang . hohox 

sila gelak lepas baca.

ohh husna awk bla lagi .

ibu sy pnya kwan

adeyy deyy .


asyik pegi org punya knduri je kan .

bila la nk p kenduri sendri .
well igt pangai budax2 aq ni 
x da perancangan msaa depan ke ?
ada ohh . bnyakkkkkkk .
hee
idop ni kena la ada wawasan kan .
rancangan apa suma tuh kita bley je nk create tp yg sebetolnya nanti
suma suma Allah yg tentukan 
btol x anak2 ??
kan ha tgk x kawen lg aq dah ada wawasan nak ada anak .
^^
kawen awal ada kelebihan dan kelemahan ?

terserah kepada kita untuk mencorakkan dia agar menjadi
sebuah bahtera yang diberkati Allah .




sila gelak lepas baca.

Mereka selalu bikin panas !

menghargai mereka yang menghargai
beliau dah berpunya jangan ngorat lagi ye .haha
haha konon nak buat tajuk ni . tapi kang ada yang serang aku bertubi tubi sebab
meniru idea orang lain . heheh *setelah dipaksa. wahaha

ok ini entry penghargaan x terhingga kepada peminat setia penolong aku . wahaha
incix suratan kebetolan haha sumpah dia bukan peminat. aku yang peminat blog dia.
dah la suka buat entry yang kreatip gila .
pastu x silap, beliau baru je kot dalam dunia blog tapi mak aihh follower dah
beriban riban dari aku .nanti boleh la jadi cam incix zack kesukaan beliau tuh .haha
beliau telah berani menegur kesalahan aku pada segmen ini ini .
haha sebenarnya dah perasan dah .pastu beliau dgn pantas menegur .terima kasih .kalao x aku pasti x menang. haha aku sebenarnya x perlu nak ajak korang terjah blog beliau sebab blog beliau
dah gempak dan mempunyai follower tersendiri yang selalu lepak bersama.

oh ya sebelum tuh . ada perubahan kan kan kat blog aku ?
blog aku adalah dalam ENERGY SAVING MODE bila ditinggalkan lama2.
haha kempen alam sekitar nih . savekan penggunaan elektrik . wahaha baek hati kan aku .heheh
so kalao nak guna juga cam aku .*kenapa x de ek kod dia ? 
aku dah letak .tapi x lekat kot .papepon korg boleh amek kod dekat web dia.
sama-samalah hijau kan bumi disini http://www.onlineleaf.com/

http://www.benashaari.com/
err sorry incix . tercuri gambar anda . heheh
ha beliau ini pulak . adalah suspek utama dalam menaikkan blog aku
ke dasar bumi . err membuatkan blog aku membesar bagai juara tanpa perlu minum milo lagi.
oleh kerana aku selalu merajinkan diri mengikuti setiap segmen beliau.
oh x semua segmen aku join . tapi sekali aku join segmen
beliau . blog aku terus dilimpahi dengan koko krunch . 
berbaloi-baloi . dan walao apa yang berlaku akan aku terus menyokong beliau .
bukanlah aku memuja beliau namun menghargai dan menghormati ^^
bak kata beliau di fesbuk
mereka sangka aku cedera .. tapi silap sama sekali .. aku bakal meluaskan lagi jajahan aku !
majulah blogger untuk negara . heheh kurangkan kontrovesi tingkatkan prestasi .

sekian wassalam . 
tak lupa kepada kanak-kanak riang yang selalu ada menceriakan hati aku setiapa hari .
anda semua memang rock ! happy dapat kenal dengan semua :')
terima kasih ^^

*family aku dah bising suh aku masak nasi dah* hee
ok papai

sila gelak lepas baca.

Thursday, December 23, 2010

Tahukah Anda ?

5 tips utk  xkena rompak dan x rugi bila kena rompak
google
1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan emas atau besi atau duit.

2. Untuk melindungi kereta anda, langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ezsos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda.

3. Untuk motor, pancitkan tayar, cabut spark plug dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong.

4.Untuk anak anda, beli pakaian bundle untuk mereka pakai, beri hanya 50 sen sehari pada mereka.

5. Untuk anda sendiri, jangan suka sgt nk menunjuk2 *apa pon x dpt*


Edisi Khas Tahukah Anda .


1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas  dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut  tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 4 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini  pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga bleh dikenali dengan nama papa Razzi. *bapak aku nama radzi.grr*

5. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.



7.Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

MySpace
dipetik dari sini untuk hiburan hati aku yang lapar .
MySpace

sila gelak lepas baca.

Jom Jom Kita heboh Heboh !

amek dari pakcik goole
ini bukan contest mahupon giveaway .
ini hadiah dari saya je ^^
gila gempak tak ?
aku berbesar hati nak bagi segumpulan TOPUP kat
kanak-kanak riang yang dapat cetak skreen nombor ini dengan pantas .
andd . .
kamu kena printscreen menda ni bila dah 11111.paham ?

nombor nombor bertuah yang patot anda tangkapkan ialahh . . . .
jeng jeng jeng ,

11111
keutamaan diberikan kepada kanak-kanak yang riang saja .
oh i mean yang follow saya . heheh
err so apa tunggu lagi . saya suka topup . anda pula bagaimana ?
heheh tapayah buat entry apa2 pon .
cuma perlu cetak screen  dan hantar kepada
unarazy2390@gmail.com . okay . done !
MySpace
*lambat lagi kan nak tunggu 11111?  haha padan lah . kehkeh
err untuk permulaan 3ringgit cukup x ?
kalao nak lebih lagi .cakap lah .lebih takat 5 ringgit boleh lah .
haha papai


UPDATE l DAH ADA PEMENANG . HEHEH  padan muka sebab lambat . hehex x lah sorry nanti kalao ada duit rasa nk buat contest plak .hohox  winner is dia ni 

sila gelak lepas baca.

SEGMEN : SAYALAH BLOGGER ITU


segmen terbaru saya blogger itu
arghhhh cepat cepat cepat !


1.areteacar http://banyaktehkereta.blogspot.com/
2.kaled didi http://lampoh09.blogspot.com/
3.mamaema http://mamaemacyg.blogspot.com/
4. penjejak mimpi http://penjejak-mimpi.blogspot.com/
5.cik senah aku mula jatuh hati kepadamu  http://cik-senah.blogspot.com/2010/12/aku-mula-jatuh-hati-kepadamu.html


nak tiru ke ? x kesah . amek lah . kehkeh
penat betol . gila mencabar . tskkk
akhirnya siap . harap betolll ^^
sila gelak lepas baca.

SAYALAH BLOGGER ITU !!!!

segmen baru abg ben
TAIP DENGAN KADAR KELAJUAN SERIBU TRILION CAHAYA .
AHH CAPS LOCK PLAK . TIBAI JE LAH .


BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG
BUDAK SEPARA MATANG


OK TAMAT .
pfttt


sila gelak lepas baca.

Wednesday, December 22, 2010

Kita selalu Cakap x serupa bikin kan ?

ok ok aku belum ada idea nak gegar blog aku .
nie pon aku amek kat fesbuk .
dan aku x tao kawan aku amek kat sapa .
so kalao rasa ni hakcipta dia minta maaf ye .
saya nak share eh ^^

exceli aku rasa ad betol juga apa yang disampaikan
dalam kes kes besar di bawah nih .
x kira lah manusia biasa ke ustaz ustazah ke
perdana menteri ke dato datin ke .
semua ada buat silap.


KES 1...
Seseorang yg msuk keja pada pkul 8.35pg sedangkan wktu mula keja adalah 8.30pg sudah dikira lewat datang keja, TETAPI jika seseorang itu smbhyg zohor pd pkul 2.00ptg atau 2.30 ptg masih dikira awal wktu mengikut tafsiran umum sedangkan masaknya wktu zohor di semnjung malaysia adalah sekitar pkul 1 hingga 1.30 tghari.Bukankah ini salah faham namanya.?

KES 2...
Kita mengeji dan mengutuk Amerika terutamanya di saat perang ini, TETAPI ramai di antara kita tak boleh meninggalkan rokok yang di buat oleh orang Amerika di negara kita ini dan tidak kurang juga dikalangan kita yang menjadi peminat dan pembeli setia filem2 Amerika  yg kaya dgn propaganda terutamanya filem2 aksi dan perang.Dan masih juga ada yang membeli dan menjadi penggemar barang2 buatan Amerika dan sekutunya kerana merasakan barangan buatan malaysia x standad. Di satu sudut kita penentang dan di satu sudut yg lain kita penyokong. Adakah ini maknanya benci tp sayang.?

KES 3...
Kalau adda skim amanah saham maka berduyun-duyun org pergi melabur untuk masa dpn katanya, TTETAPI apabila ada pelancaran tabung derma untuk bantu yg memerlukan, nak kumpul 1 juta pun cukup payah drpd rakyat malaysia yg lebih 22juta ini malah ada yg mngambil masa berbulan-bulan walaupon mndapat publisiti yg meluas dr medai massa. Mana yg lebih kita cinta.?

KES 4...
Kita sgt sensitiv dan terharu apabila mendengar atau melihat ada ibu bapa yg mendera anak2 kecil dan membuang bayi merata-rata seperti sampah TETAPI kita jarang rasa sedih apabila ramai ibu bapa yg tidak mendidik anak mnjadi anak yg soleh dan solehah, tidak ajarnya solat, hormat org tua, tutup aurat dan mengenal Allah..Mana lebih teruk, buang anak merata-rata dlm tong smpah ocntohnya atau buang anak ke dlm api neraka.? Nauzubillah.

KES 5..
Ramai laki memberi alasan ikut sunnah nabi apabila hendak berpoligami, TETAPI cara hidup dan amalannya jauh sekali dri sunnah nabi. Ini mmpergunakan agama utk kepentigan diri namanya..ahh yang ni banyak kan orang guna .dalam fiem melayu terutamanya . heh

BETUL @ TIDAK.....?
renung-renungkan dan terus fikir yang mana kita dah buat dan jauhi apa yang x patot .
ikhlas dari husna budak baik ^^

sila gelak lepas baca.

What Should I do ?


baca Yassin sebelum baca blog ye kawan2

hai hai hai peeps !
sorry . aku sangat malas mengupdate sebarang entry pon
waktu dok kat rumah nih .
gila punya malas tahap babeng .
dan juga sangat sibuk 2 3 hari ini .
ya sangat busy *ni pon selamat dah habeh dah keja2 yang aku dok buat 2 3 hari ini .
ahaa akhirnya habeh jugak martahon movie aku .
semalam ngan semalam lagi aku tengok sampai muntah
cita You Beautiful ala yang cita korea kat tb8 pkul 8.30 mlam tuh.
aku tgk habeh dah .heheh sangat sibok nih tao .
ingat senang ke nak tengok cita nih .kena menghayati bergelak gelak dan menangis .hox
dan konklusinya . cerita ini sangatttttttttttttttttttttt best .
dna sebab ada jang geun suk . tehehe
memang cair habeh aku nagn mamat korea nih . macho kachak tolong kawen dengan saya=.=

oh ya oh ya sebelum tuh .
sorry aku lambat membalas sebarang jejak kasih mahupon tapak kaki
yang hampa semua dah tinggalkan .
semalam kampung aku seharian x da elektrik . so memamg sangat x de mood .
terima kasih yang follow dan mengomen romen komen2 aku .
tunggu kemunculan aku nanti di blog masing-masing .

dan ok dah rasanya .
cam cilaka je entry kali ni .
aku kenapa asyik buat en3 buang masa je eh ?
setiap kali sebelum tido berkoyan-koyan idea datang mencurah2 .
tapi bila bangun memamg habeh lupa semua .
*macam mia dalam cita seribu darab cinta tu plak*
MySpace
sila gelak lepas baca.

Contest header untuk Cik Azizah

klik klik kalao nak join


oleh sebab agak bosan tanpa ada sebarang aktiviti menarik selain tido
dan temenung .
aku merajinkan diri menjoinkan diri . untuk
contest buat header lagi .
sobs sobs tao memang x menang .
tapi x kira nak juga join . wuuuu
cik jijah dah ajak lama dah . heheh
tapi baru hari ni berkesempatan nak godekgodek
photoshop .hohox
nah tengok nih .
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ini header transparent tao cik zizah ^^


transparent juga ^^
*header transparent ni senang la sikit nanti boleh match dengan background atau templte yg cik jijah pakai.so semua background yg cik jijah pakai sesuai dengan header ini.heheh
akan menyusul beberapa lagi header dan maybe ada perubahan kalao una rasa x best . heheh
then kalao cik jijah nak tukar font  pon boleh nanti cakap je i tukarkan font dia .okay ?
dan oh saya harap saya menang . grrr


sila gelak lepas baca.

Segmen Jom Berkenalan

segmen cikgu lokman

Apakah status anda 
suka soalan ni . kehkeh hai hai sy SINGLE. tengah mencari calon .
sila call saya di nombor ini 012345678 . thankz (:

-Ceritakan tentang diri anda  
nama saya husna panggil una atau nak manja panggil jolie je . baru habeh diploma informatian technology kat sebuah kolej dikedah .menetap di penang .dan sekarang aku x tao nak buat apa .nak sambung belajar kat kolej lama atau pon dok rumah bela rabbit saja .heheh

-Ceritakan tentang Blog anda
Blog saya aagak kurang matang . menceritakan apa yang saya rasa nak cerita.
ikhlas darrai lubuk hempedu saya tao . ikhlas je tulis blog ni .tehehe

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
dunia blog merupakan medium untuk manusia sekalian alam mencoretkan membebel dan
 memberi info yang berguna .

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
marilah mari buat blog . nak privasi ke x privasi suka hati korang .tapi ada blog
best weyhh .boleh tulih diari . kira kalao korang buat mmg
korang macho cun habeh lah .sumpah=.=

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
cerita aku . dan aku lah yang unik tuh .

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
sampai bila-bila jika aku masih ada kudrat dan selagi bekalan intenet dan
keadaan lappy aku yang mengizinkan .heheh
impian aku plak nak kenal dengan semuaaaa orang
dan orang kenal aku . hehex

okay okay itu saja . 
jom jom tag manusia lain .
nany
cekla
kinah
yana

sila gelak lepas baca.

Monday, December 20, 2010

weyy Candid Itu Cun Laa !

ha kann cun kan kan

okay okay mari kita join 
cik DILLA ADILLA punya contest okay !
*aku rasa belog aku dah jadi blog contest je kan .entry lain x mao buat sebab x de idea.heheh*

okayy lagi .suka kot contest ni sebab aku suka candid ! 
tapi aku je yang asyik candidkan orang .
orang x penah nak candidkan aku . sobs sobs
mentang-mentang muka aku x fotogenik asyik genit je kan . huu

haha dah dah touching plak kan .
mari kita lihat gambar cun aku . haha







"candid lah kamu sebelum kamu dicandidkan "
bila time makan dicandidkan pasti terangakat

so mari kita lihat siapa yang kena .
aku tag mereka ini .
sebab aku memang teringin nak tengok pix candid dorang .wahaha
deknah
wan hazel
hiburan duniawi
nany 

notagigigusi :
arghhhhh pengsan pengsan pengsan ! incik ben tetiba mengomen . sebelum ini memang la ada .
tapi segmen ini ini !  kali nih memang gempak . hampir semua yang join beliau terjah . 
rasa mcm yang berhormat datang lawat kawasan je nih .kehkeh


sila gelak lepas baca.

KENANGANKU SEBAGI BLOGGER


mari join lagi segmen dari abg ben10 . 
segmen ni adalah untuk mengimbau kembali kenangan lama
anda dengan kekasih anda budak blog .
sila jawab dengan tenang tanpa emosi  .heheh
kang ada plak yang tetiba sedih mengimbau kenangan kan .hex
MySpace

Tarikh lahir blog anda ..

ok ok yang ini aku lupa . tapi aku cuma ingat JULY 2009 je .bukan kacang lupakan kulit tapi time aku makan kacang tu x ada kulit . huuu

Punca kelahiran blog anda

yeahh time tuh tetiba rasa macam nak buat diary maya . sebab dulu suka tulih diary .heheh tapi bila dah besar malas ya amat .hee

Orang pertama yang jadi follower anda

orang pertama ? jeng jeng jeng kawan-kawan kolej aku  sakinah yang 1st rasanya .terima kasihh kinah !

Entri pertama anda sebagai blogger

moshi moshi ^^  haha ni lah entry first aku . mmg budak2 gila .taip ikot dan je ,hex

Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits

haha ada ke ? ada la cuma 2 3 komen kira hits la kan . klik klik klik

Blogger pertama yang anda jumpa ..

kawan-kawan aku kat kolej lah kot . hohox

Blog yg anda minat ..

Ben Ashaari dan incix zack c realiti konspirasi dan juga salam 2 benua !!! 

Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger

kenangan paling manis gila babeng bila aku join segmen incix ben la kan .terus ramai yang singgah blog aku . sumpah aku rasa tyme tuh semangat nak blogging terus meningkat.^^

Ceritakan kenangan pahit anda sebagai seorang blogger

err setakat ini tak ada kot . heheh budak buda blog semuanya baik-baik belaka.err pahit bila x menang contest kot .haha

Impian anda terhadap blog anda ..

semoga blog yang memang separa matang ini akan berubah menjadi matang tak lama lagi .
dan juga kelemahan yang direview oleh incix gnesop akan aku baiki .
majulah Husna untuk negara ! haha

okay itu sahaja saya husna melaporkan berita tv hijrah . hox!
MySpace

sila gelak lepas baca.

sepatah dua kata

apesal.com